Galaxis program – önkéntes felhívás

2016.02.04.
Galaxis program – önkéntes felhívás
Az ELTE Tehetséggondozási Tanácsa új, középiskolásoknak szóló programot indított, amelyhez továbbra is várja önkéntes hallgatók jelentkezését. Az elmúlt hónapokban több mint 50 ELTE-s hallgató kapcsolódott be a kezdeményezésbe. A program elsődleges célja segítséget nyújtani a középiskolás diákoknak az érettségi vizsgákra való felkészüléshez, ezáltal az egyetemi felvételre. 

A konkrét megvalósítás a CooSpace internetes felület programra kialakított alkalmazásán keresztül történik. A középiskolások felkészítését szolgáló feladatokon túl az ELTE-re vonatkozó – a középiskolások számára vonzó – információkat is közzétesznek a program internetes felületén.

A programba jelentkező ELTE-s hallgatók tantárgyanként kialakított munkacsoportokban dolgoznak, amelyek munkáját egy-egy gyakorlóiskolai tanár segíti. A résztvevők felkészítést kapnak a CooSpace használatára. A program sikere azon múlik, hogy minél több hallgató kapcsolódjon be aktívan az ELTE középiskolásokkal foglalkozó programjába, amely az alábbi feladatokból áll, a CooSpace internetes felületen történő kapcsolattartáson keresztül:

  • feladatsorok összeállítása és elküldése a programba jelentkező középiskolás diákoknak;
  • a diákok által beküldött megoldások kijavítása és ezek visszaküldése;
  • oktatási segédanyagok összeállítása és feltöltése, megosztása;
  • válaszadás a diákok kérdéseire (ennek eszköze levelezés és fórumozás);
  • egyénre szabott tanácsadás az érettségihez szükséges kompetenciák elsajátításához.

A fentieken túl minden javaslatot szívesen fogadnak, ami az ELTE-re vonatkozó információk közzétételére vonatkozik.

A programba bekapcsolódni kívánó hallgatók jelentkezését folyamatosan várják annak a középiskolás tantárgynak a megjelölésével, amelyre vonatkozó felkészítésben részt szeretnének venni. Jelenleg elsősorban fizika, kémia, biológia, francia és német nyelv tárgyakból van szükség résztvevő hallgatókra. A jelentkezéséket ezen az e-mail-címen várják, „CooSpace középiskolás program” tárgymegjelöléssel. Akinek szüksége van szabad kredit teljesítésére, az a Neptunban felveheti a Karriermenedzsment III. (Önkéntesség a munkavállalásban) című kurzust 3 kredit értékben, amely teljesítésének feltétele a Galaxis program munkájába való aktív bekapcsolódás.