Globalisták legyünk vagy lokalisták?

Globalisták legyünk vagy lokalisták?
04/17

2020. április 17. 17:00

ELTE TáTK Eötvös terem (1117 Budapest, Pázmány sétány 1/A, 0.83.)

04/17

2020. április 17. 17:00 -

ELTE TáTK Eötvös terem (1117 Budapest, Pázmány sétány 1/A, 0.83.)


Az előadás ELMARAD!
 
Konok Péter történész és Tallár Ferenc filozófus előadásával folytatódik a Karátson Gábor Kör és az ELTE TáTK humánökológia mesterszak „Vitatható ökopolitika” vitaest-sorozata.

Az Innen és túl a nemzetállamon. Globalisták legyünk vagy lokalisták? címmel megrendezett vitaest előadói azt a kérdést boncolgatják, milyen esélyei vannak a nemzetközi összefogásnak, valamint az önrendelkezésnek. A moderátor Stumpf András, a válaszonline.hu újságírója.

Konok Péter történész az ELTE BTK-n végzett történelem szakon, doktori disszertációját a társadalmi önrendelkezés alternatíváiról írta. 2002 és 2014 között a Politikatörténeti Intézet tudományos kutatója volt. Írásaiban általában a baloldali radikális irányzatok magyarországi és nemzetközi történetével foglalkozik.

Tallár Ferenc filozófus, professor emeritus 1984-ben szerezte meg PhD-fokozatát, 2008-ban lett a Magyar Tudományos Akadémia doktora. Kutatási témái közé tartozik a szabadság és az európai tradíció, Dosztojevszkíj poétikája, valamint a természetjog és szerződéselméletek.

A Vitatható ökopolitika vitaest-sorozatot a Karátson Gábor Kör és az ELTE TáTK humánökológia mesterszak közös szervezésben indította el. Van-e politikai válasz az ökológiai válság kihívására? Van-e ökológiai  válasz a politika kiüresedésére, a rendszerváltozás kudarcára, a zsákmányszerző politikára, a cinizmusra és a beletörődésre? Olyan válaszokat keresnek, amelyek túlmutatnak álbal és alsójobb vendettaháborúin. Az immár megkerülhetetlen ökológiai belátások fényében megpróbálják újraértelmezni a zöld szín helyét a hazai politikai palettán.

Facebook