Gran Prize Interdiszciplináris Innovatív Díj

2016.03.02.
Gran Prize Interdiszciplináris Innovatív Díj
A Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület a Föld legégetőbb kihívásaira válaszoló innovatív megoldásokat és projekteket jutalmaz a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés, a design, az orvostudomány, az egészségmegőrzés és az oktatás területéről. Benyújtási határidő: 2016. április 15.

A bírálati szempontok között az újszerűség, a gazdasági hasznosítás potenciálja, a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségérzet is szerepel. A díj egyének, csoportok, cégek, egyesületek, szervezetek, intézmények vagy egyetemi hallgatók és hallgatói csoportok számára adható.

A Svéd Kereskedelmi Testület 2012-ben az általános emberi életminőség javítására irányuló szellemi teljesítmények ösztönzésére alapította a díjat. A benyújtott pályaműveket a Gran Prize díjbizottság által meghívott pályázók pályaműveivel együtt bírálják el. A Gran Prize díjátadót májusban rendezik, a fenyőfát ábrázoló díj Ann Lundin svéd képzőművésznő tervei alapján készül. A gálát követő héten a díjazott bemutatja munkáját, valamint a Testület tagvállalatainak vezetői előadásokat tartanak a felsőoktatási intézmények hallgatóinak.

Pályázati kiírás

Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület