Gyógypedagógiáról mindenkinek

2020.12.15.
Gyógypedagógiáról mindenkinek
December 21-én indult az ELTE BGGyK legújabb MOOC-kurzusát, melyre még január 3-ig folyamatosan jelentkezhetnek az érdeklődők.

Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Gyógypedagógiáról mindenkinek című MOOC-kurzusa azzal a céllal jött létre, hogy közelebbi képet adjon arról, milyen sokféle lehet a gyógypedagógusok élete, mire számíthat, aki ezt a szakmát választja, milyen pozitívumok és nehézségek jöhetnek szembe, ha elindul ezen az úton. Ehhez a gyakorlatban dolgozó gyógypedagógusokkal, valamint a BGGyK képzési kínálatában elérhető nyolc szakirány szakirányfelelőseivel készült videóinterjúk adják a hiteles és megbízható alapot.

A kurzust minden nyitott gondolkodású érdeklődőnek ajánlják: hasznos lehet azoknak a a középiskolásoknak, akik kiváncsiak a segítő szakmákra, köztük is a gyógypedagógus munkájára, de még nem látják pontosan, mit is tanulnának. Az elsőéves gyógypedagógus hallgatók is profitálhatnak belőle a szakirányválasztásban, sőt a társszakmák (például a pszichológus, általános iskolai tanár, óvodapedagógus, középiskolai tanár, szociális munkás, szociálpedagógus) képviselői sok tapasztalathoz juthatnak, ha többet szeretnének látni abból, milyen kapcsolódási pontjaik lehetnek a gyógypedagógusok munkájával.

A résztvevők a gyógypedagógia egyes szakirányairól szerezhetnek ismereteket, modulonként két-két szakirány karrierlehetőségeiről, tevékenységeiről, a szakterületen dolgozó szakemberek által legfontosabbaknak tartott tudásról, a szükséges képességekről, továbblépési és továbbképzési lehetőségekről kaphatnak képet. Megismerhetik, hogyan telik a különböző területeken dolgozó gyógypedagógusok egy átlagos napja, mit szeretnek a munkájukban nagyon, és mit kevésbé, milyen nehézségeket élnek meg és mivel tudnak feltöltődni. A modulokban megszerezhető ismereteket játékos kvízekkel tudják elmélyíteni a kurzusra jelentkezők.

A kurzus elvégzésére 6 hét áll rendelkezésre, a modulok között az előrehaladás hétről hétre történik.

Jelentkezési határidő: 2021. január 3.

További információ és jelentkezés

Massive open online course, rövidítve MOOC tömeges nyílt online kurzus, olyan webes kurzusokat sorolnak ide, amelyek a korlátlan részvételt és online hozzáférést biztosítanak az interneten keresztül egy egyetemi előadáshoz. Az ELTE MOOC-kurzusairól itt olvashat bővebben.