Győzelem az Infósok Viadalán

2017.11.28.
Győzelem az Infósok Viadalán
2017. november 17-én hatodik alkalommal rendezték meg Sopronban az Infósok Viadala országos középiskolás gazdaságinformatikai verseny döntőjét. Az első helyen a 10. évfolyam és az alatti kategóriában a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata végzett.

A szeptember eleje óta tartó versenyen, melyet egy 8 állomásból álló országos roadshow-val is népszerűsítettek a szervezők, részt vehetett bármely általános vagy középiskolai oktatási intézményben tanuló diák, aki csapatával együtt regisztrált a két kategória – 10. évfolyam és alatti, illetve 11. évfolyam és feletti korosztály – valamelyikében. A legjobb csapatok aztán két internetes forduló és számos összetett feladat sikeres megoldása után jutottak a soproni döntőbe. A Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar Informatikai és Gazdasági Intézete által szervezett verseny döntőjében idén is sok izgalmas feladattal várták a szervezők az eddig legjobbnak bizonyult 12 csapatot.

A döntőn az informatikai tudás mellett számított a versenyzők találékonysága és talpraesettsége is. Előfeladatot kaptak: egy általuk választott nem hétköznapi (nem igazán létező) okoseszköz használatát kellett videón bemutatni. Okosszekrénytől kezdve intelligens fejpánton át okospólóig bezárólag nagyon sok remek ötlet született.

Forrás: sopronmedia.hu