Hallgatói mobilitásból ötös

2018.06.29.
Hallgatói mobilitásból ötös
Átadták az ELTE legjobb Erasmus+ koordinátora és az Erasmus+ program legdinamikusabban fejlődő kara címeket 2018. június 14-én. A legeredményesebb koordinátor Farkas Noémi, a Bölcsészettudományi Kar Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet koordinátora lett, míg a mobilitási programban a karok közül az ÁJK szerepelt legjobban.

2018 februárjában az az ELTE Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya új pályázatot indított az ELTE legjobb Erasmus+ koordinátora és az Erasmus+ program legdinamikusabban fejlődő kara címért. A kezdeményezést célja az volt, hogy támogassa a karok mobilitáshoz kapcsolódó tevékenységét és az ELTE Erasmus+ koordinációval foglalkozó munkatársakat, ezzel is segítve a külföldi ösztöndíj-lehetőségek megismerését és növelve a kiutazó hallgatók számát.

A Hallgatói és Oktatói Mobilitási Bizottság (HOMB) döntését követően a díjakat vacsorával egybekötött díjkiosztó ünnepségen adták át 2018. június 14-én a Vén Hajó Étteremben.

Az Erasmus+ program legdinamikusabban fejlődő kara kategóriában az első helyezést az Állam- és Jogtudományi Kar érte el. A kar 70%-kal növelte kiutazó hallgatóinak számát,

amely az egyetem elmúlt öt évének legnagyobb fejlődése.

Az ÁJK szakmai gyakorlati adatbázisának segítségével a kar az egyetem legmagasabb kiutazó szakmai gyakorlatos hallgatói számát produkálja, így rendkívül meghatározó az egyetem Erasmus+ programjában. A kar díja 5000 euró sikerdíj.

A második helyen holtversenyben az Informatikai Kar és Pedagógiai és Pszichológiai Kar végzett. Mindkét kar 40%-kal növelte a kiutazó hallgatók számát a legutóbbi felhíváshoz képest. Az Informatikai Kar bevezetett egy programot a lemorzsolódás ellen, és az Erasmus+-t használta a megelőzés eszközeként. A Pedagógiai és Pszichológiai Kar különleges rendezvényeket szervezett a kiutazó hallgatónak, például Erasmus+ Monopolyt, amely Erasmus+ szimulációt tart a potenciális ösztöndíjas hallgatóknak. Elismerésük karonként 4000 euró sikerdíj.

A kategória harmadik helyezettje a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar lett. A BGGyK a legutóbbi (2017-es) pályázati felhíváshoz képest 30%-kal növelte a kiutazó hallgatók számát, és a bejövő hallgatóknak új kurzuskatalógus rendszert dolgozott ki. Nyereményük 3000 euró sikerdíj (kari Erasmus+ szervezési keret-kiegészítés formájában).

Az ELTE legjobb Erasmus+ koordinátora kategóriában az első helyezett, az ELTE legjobb Erasmus+ koordinátora 2018-ban Farkas Noémi, a Bölcsészettudományi Kar Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet koordinátora a felhívásra beérkezett

legjobb pályázatért és a tanszék Erasmus+ programjában végzett 17 éves munkájáért.

Második Dalnoki Brigitta, az Állam- és Jogtudományi Kar kiutazásokkal foglalkozó koordinátora lett, kiváló pályázatáért, az Erasmus+ program promóciójában való elkötelezettségéért, valamint a kari nemzetközi szakmai gyakorlati adatbázis vezetésében végzett munkájáért. A harmadik helyezést Katona Vanda, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar koordinátora vehette át, kiváló pályázatáért, elkötelezettségéért és úttörő munkájáért a kari Erasmus+ programban. Négy további koordinátor kapott különdíjat: Balogh F. András, a Germanisztikai Intézet koordinátora, Huszthy Alma, az Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszék koordinátora, Szalkai Gábor, a Földrajztudományi Intézet koordinátora és Zsók Viktória, az Informatikai Kar Programozási Nyelvek és Fordítóprogramok Tanszék koordinátora.

A nyertes koordinátorok pénzjutalomban és extra Erasmus+ munkatársi ösztöndíjban részesültek, melyeket Hamar Imre rektorhelyettes adott át a kitüntetetteknek. Az ünnepséget az Interkulturális Tréning záróvacsorájának részeként rendezték meg. A meghívottak egy dunai hajókiránduláson is részt vehettek.

Erasmus+ díjátadó ünnepség

Erasmus+ díjátadó ünnepség

0

/

0

0

/

0