Hallgatói ösztöndíj a Heidelbergi Egyetemre

2016.05.25.
Hallgatói ösztöndíj a Heidelbergi Egyetemre
Az ELTE és a Heidelbergi Egyetem kétoldalú megállapodása alapján az ELTE RK Nemzetközi Iroda által koordinált pályázati felhívás keretében 2 db 5 hónapos ösztöndíjat lehet elnyerni a 2016/2017-es tanév őszi vagy tavaszi féléveire. Az ösztöndíjra kizárólag alap- vagy mesterképzésben tanuló ELTE-hallgatók jelentkezését várják.

A pályázat 5 hónapra kínál ösztöndíjat, emellett a Heidelbergi Egyetem az ösztöndíjas időszakra elengedi a fizetendő tandíjat, illetve ingyenes németórákat is biztosít a cserehallgatónak.

Pályázhatnak azok a hallgatók, akiknek szakterülete megtalálható a fogadóegyetem által kínált képzések között, és magas szintű német nyelvtudással rendelkeznek. A pályázati anyaghoz az alábbi dokumentumokat kell csatolni:

  • pályázó adatai magyar nyelven;
  • elérhetőségek: név, telefonszám, e-mail-cím;
  • kitöltött négyrészes jelentkezési űrlap angol, vagy német nyelven;
  • elvégzett tanegységekről kiadott igazolás (a Tanulmányi Osztálytól igényelhető) magyar nyelven;
  • maximum egyoldalas esszé magyar nyelven: „Hogyan segítené a pályázat elnyerése a tudományos előmenetelemet?” címmel, melyben a hallgató bemutatja, miért épp a Heidelbergi Egyetemre szeretni jelentkezni.
A fentiek mellett a pályázó egyéb bizonyítványokat, okleveleket, kitüntetéseket is csatolhat, ezek előnyt jelentenek az elbíráláskor.

A pályázat benyújtási határideje: 2016. június 3.

Részletes pályázati kiírás és információk