Hallgatói ösztöndíj a Heidelbergi Egyetemre

2017.05.05.
Hallgatói ösztöndíj a Heidelbergi Egyetemre
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Rektori Kabinet Nemzetközi Iroda ezúton írja ki az ELTE és a Heidelbergi Egyetem kétoldalú megállapodása alapján az ELTE RK Nemzetközi Iroda által koordinált pályázati felhívást, amelynek keretében 2 db 5 hónapos ösztöndíjat lehet elnyerni a 2017/2018-as tanév őszi vagy tavaszi félévére. Kizárólag alap- vagy mesterképzésben tanuló ELTE-s hallgatók jelentkezését várjuk.

A pályázat 5 hónapra kínál ösztöndíjat, emellett a Heidelbergi Egyetem az ösztöndíjas időszakra elengedi a fizetendő tandíjat, és ingyenes németórákat is biztosít a cserehallgatónak.

Pályázhatnak azok a hallgatók, akiknek szakterülete megtalálható a fogadóegyetem által kínált képzések között (http://www.uni-heidelberg.de/), és magas szintű német nyelvtudással rendelkeznek.

Jelentkezés

A pályázati anyaghoz az alábbi dokumentumokat szíveskedjenek csatolni egy példányban:

  • Pályázó adatai magyar nyelven:
    • Elérhetőségek: név, telefonszám, e-mail cím
  • Kitöltött négyrészes jelentkezési űrlap angol, vagy német nyelven;
  • Elvégzett tanegységekről kiadott igazolás (a Tanulmányi Hivataltól igényelhető) magyar nyelven;
  • Maximum egyoldalas esszé magyar nyelven: „Hogyan segítené a pályázat elnyerése a tudományos előmenetelemet?” címmel, amelyben a hallgató bemutatja, miért épp a Heidelbergi Egyetemre szeretni jelentkezni.

A fentiek mellett a hallgató egyéb bizonyítványokat, okleveleket, kitüntetéseket is csatolhat, ezek előnyt jelentenek.

A hallgató a 2017/2018-as tanév őszi vagy tavaszi félévére pályázhat.

A pályázat kizárólag elektronikus úton nyújtható be Öhler Katalin részére az alábbi címre: katalin.ohler@rk.elte.hu.

Jelentkezési határidő

2017. május 31., szerda

Kérjük, pályázatukat minden esetben gondosan állítsák össze, hiánypótlásra nincs lehetőség.

További információ

Öhler Katalin
katalin.ohler@rk.elte.hu
+36 1 411 65 00/1385

Letölthető dokumentumok

Pályázati űrlap (4 részes)

Kérjük, szíveskedjenek a Heidelbergi Egyetem által kiállított jelentkezési űrlapokat a választott félévtől függetlenül kitölteni angol vagy német nyelven. Kérjük, az esszében jelöljék, amennyiben a tavaszi félévre jelentkeznek, vagy nincs preferencia az őszi és tavaszi félév között. A pályázati űrlapokat egyelőre nem kell aláíratni, benyújtásai határidejük a többi pályázati dokumentummal együtt 2017. május 31. A jelentkezési űrlapok előzetes kitöltése azért szükséges, mert a két sikeres pályázó adatlapja a bizottsági döntést követően azonnal továbbításra kerül a Heidelbergi Egyetem felé.