Hallgatói sikerek a Nemzetközi Frankofón Ékesszólási Versenyen

2019.03.25.
Hallgatói sikerek a Nemzetközi Frankofón Ékesszólási Versenyen
A Francia Intézet, a Wallonie-Bruxelles International, az Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) és a Le Frankolorés által első ízben március 7-én rendezett Nemzetközi Frankofón Ékesszólási Versenyen nagy sikerrel szerepeltek a Bölcsészettudományi Kar Francia Nyelvi és Irodalmi Tanszék hallgatói.

A verseny első helyezettje  – Małgorzata Koperskával megosztva – Tomor Dávid lett, számára a Francia Intézet franciaországi nyelvfejlesztési tanfolyamot ajánlott fel. A Bölcsészettudományi Kar másik hallgatója, Filyó Fanni az ötödik helyen végzett a szépkiejtési versenyen. A Francia Intézetben rendezett megmérettetésre öt országból érkeztek résztvevők.

A jelöltek teljesítményéről döntő zsűri tagja volt Horváth Krisztina egyetemi tanár, a Romanisztikai Intézet igazgatója, a Francia Tanszék vezetője. A grémiumban helyet foglalt még Marius Lazurca, Románia magyarországi nagykövete, Mohamed Ketata, az AUF Közép-Európai Irodájának igazgatója, Geneviève Damas dramaturg,valamint Hugues Denisot, oktatási attasé és a magyarországi Alliances Françaises hálózat koordinátora.

A fotón balról jobbra: Horváth Krisztina, Tomor Dávid, Małgorzata Koperska, Yazid Lakhouache szervező, Hugues Denisot, valamint Stéphane Carlier belga lektor, a Wallonie-Bruxelles International képviselője.

Forrás: ELTE BTK Francia Nyelvi és Irodalmi Tanszék