Hatalmas az érdeklődés az ELTE iránt

2019.01.10.
Hatalmas az érdeklődés az ELTE iránt
Ma délelőtt 10 órakor megnyílt a felsőoktatási elhelyezkedést segítő Educatio szakkiállítás a Hungexpón. Az ELTE több mint 200 önkéntes oktatóból és hallgatóból álló stábja a JF01-es standnál várja három napon át azokat, akik a továbbtanulással és az egyetemi élettel kapcsolatban szeretnének információkhoz jutni. 

Már a nyitást követő percekben nagy volt a tumultus az ELTE standjánál: sokan érkeztek konkrét kérdésekkel egy-egy szakkal kapcsolatban, és sokan érdeklődtek a kollégiumi elhelyezés, az egyetemi élet, sportolási és kulturális, sőt a tanulmányokat követő elhelyezkedési lehetőségek iránt is.  A válaszadásban a prospektusok és más tájékoztató anyagok mellett az egyetem oktatói és hallgatói segédkeznek: idén

több mint kétszáz ELTE-s vállalkozott rá, hogy saját tapasztalataival kiegészítve tájékoztasson az egyetemen folyó munkáról. 

Az idén 19. alkalommal megrendezett szakkiállítás három napja elsősorban a fiatalok felsőoktatási kérdéseinek megválaszolására összpontosít: egyfelől összekapcsolja a hazai és külföldi egyetemeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat és szakképző intézményeket a középiskolás diákokkal, oktatókkal és a szülőkkel, másfelől a már egyetemen tanuló hallgatókat informálja a mesterképzésekről. De a továbbtanulás iránt érdeklődők január 10–12. között nemcsak a hazai lehetőségekről tájékozódhatnak, hanem az egyetemistaként elérhető külföldi ösztöndíjakról, szakmai gyakorlatokról, rövid tanulmányutakról és önkéntes lehetőségekről is.

A kiállítás ebben az évben kiemelten foglalkozik a duális képzésekkel, szombathelyi duális gépészmérnök-képzésével pedig az ELTE élen jár a hasonló képzési helyek között. Az első évfolyamra annak idején 80 diákot vettek fel, ők az elsők, akik végeznek a három és fél éves képzésen, és kb. a kétharmaduk duális hallgató; ezzel a létszámmal a gépészmérnöki szakon az ELTE országosan a legnagyobb duális képzőhely. De az ország első külföldi duális hallgatója is Szombathelyen tanul.

A sokoldalú tájékoztatás érdekében a kiállításon a Vas megyei campus és a karok képviselői mellett jelen vannak az ELTE szakkollégiumai és kollégiumai, az ELTE Origó Nyelvi Centrum, a hallgatói önkormányzat és a Karrierközpont munkatársai is. A Nagyszínpad az első nap délutánján lett a miénk: Borhy László rektor előadásában arról beszélt, kinek és miért éri meg az ELTE-re járni, majd Andor György, az ELTE Gazdálkodástudományi Intézet helyettes vezetője számolt be az egyetem új, gazdasági képzésének eddigi eredményeiről.

Educatio kiállítás 2019.

Educatio kiállítás 2019.

0

/

0

0

/

0