Hatékonyabb lesz az Erasmus+

2018.05.02.
Hatékonyabb lesz az Erasmus+
Spanyol, olasz, török, görög, cseh, szlovák és luxemburgi egyetemekről is érkeztek Erasmus+ programmal foglalkozó szakemberek arra a konferenciára, amelynek az ELTE adott otthont 2018. április 23–24. között az Aula Magnába. A több mint száz résztvevő az Erasmus+ program digitalizációjáról tanácskozott.

A European University Foundation és az ELTE által közösen szervezett Erasmus+ Going Digital konferencia az Erasmus Without Paper projekt első disszeminációs állomása volt. A találkozón Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes köszöntötte a jelenlévőket.

A professzor kiemelte: az ELTE egyik legfontosabb törekvése, hogy a természettudományoktól a társadalomtudományokig Közép-Európa legjelentősebb intézményévé váljon, nemcsak a magyar, hanem a a világ minden tájáról érkező hallgatók számára is. Jelenleg a diákok tíz százaléka külföldi, ez az arány pedig évről évre növekszik – tette hozzá Hamar Imre.

A rendezvény fő témája az Erasmus+ program digitalizációja volt. Az adatok elektronikus tárolása és felhasználása kiemelten fontos a hatékony programkoordinációban a résztvevők és a szervezők számára egyaránt. Ezt erősíti a projekt jelmondata is, kevesebb papírmunkát és időveszteséget ígérve. Az első fejlesztéseket – köztük az Online Learning Agreement felületet és az Erasmus+ applikációt – és ezek alkalmazási lehetőségeit a konferencia résztvevői meg is ismerhették. A további fejlesztések – mint például az Erasmus Dashboard, az Erasmus+ virtuális asszisztens (EVA) és az európai diákigazolvány (ESC) – mind azt a célt szolgálják majd, hogy 2021-től az EU következő hét éves ciklusában versenyképes, a hallgatók és oktatók igényeit teljes mértékben kiszolgáló modern Erasmus+ program folytatódhassék.

A konferencia részeként a külföldi intézményekből érkezett koordinátorok campus túrán ismerhették meg az Eötövös Loránd Tudományegyetem épületeit,  bepillantást nyerhettek az Egyetemi Könytárba, és sétát tehettek a Füvészkertben is.