Hétfőn indul az ELTE adománygyűjtése

2022.02.26.
Hétfőn indul az ELTE adománygyűjtése
Az Egyetem országos akciójában főleg tartós élelmiszereket, takarókat, matracokat, tisztálkodószereket és női higiénés termékeket várnak, illetve albérleti lehetőségeket is fel lehet ajánlani a menekültek, valamint a határon túli magyar hallgatók részére.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Budapesten az ELTE Quaestura épületében (1053 Budapest, Henszlmann Imre utca 1. – Google térkép) február 28-án 09:00 órától fogadja az adományokat. A gyűjtőpont hétköznaponként 09:00 és 17:00 óra között lesz nyitva. Az Egyetem munkatársai az adományokat nyilvántartásba veszik, illetve gondoskodnak a felajánlások raktározásáról, őrzéséről, majd a szállítás megszervezéséről.

Kérjük a segítő szándékú adományozókat, hogy lehetőség szerint könnyen fogyasztható (konzervek esetében például konzervnyitó nélkül is nyitható) tartós élelmiszereket hozzanak a gyűjtésre, tekintettel arra, hogy a rászorulók egy részének nem állnak rendelkezésére megfelelő eszközök az ételek elkészítésére. Egyben felhívjuk a figyelmet arra, hogy az Egyetem hétfőtől áll vissza a jelenléti oktatásra, ezért a hallgatói ügyfélszolgálati iroda forgalma is megnövekedhet. Kérjük, hogy a helyszínen tartsák be a már ismert járványellenes óvintézkedéseket (maszkviselés, távolságtartás), illetve kövessék a helyszínen folyamatosan jelen levő koordinátoraink iránymutatásait. 

További információ: Kassa Gabriella (ELTE Karrierközpont): +36 30 215 8522

A Magyarország keleti és déli határához közeli egyetemvárosokban is sokan megmozdultak az ukrán válság hírére. Debrecenben, Szegeden és Pécsett az ELTE Márton Áron Szakkollégium tagkollégiumai koordinálják a gyűjtést, az adományok hasznosítását pedig a helyi egyetemekkel együttműködésben szervezik meg.

További információ:
ELTE Márton Áron Szakkollégium (Debrecen)
ELTE Márton Áron Szakkollégium (Szeged)
ELTE Márton Áron Szakkollégium (Pécs)

Az ELTE koordinációs szerepet vállal a menekültek és határon túli hallgatók számára felkínált albérletekkel kapcsolatos kommunikációban is. Aki albérletet szeretne igényelni vagy felajánlani, kérjük, hogy forduljon Ribling Tamás kollégiumvezetőhöz.