Hogyan indul a tanév?

2020.09.07.
Hogyan indul a tanév?
Egészségünk védelmében és a tanév zavartalansága érdekében az Egyetem kéri valamennyi polgárát és az épületeibe látogató vendégeket, hogy tartsák be azokat a biztonsági óvintézkedéseket, amelyekkel magunk is csökkenthetjük a koronavírus-járvány terjedését.

Az Egyetemet a 2020/2021-es tanév őszi szemeszterében nem látogathatja, aki koronavírussal fertőzött, a koronavírusos megbetegedés tüneteit mutatja, vagy az elmúlt 10 napban ilyennel kapcsolatba került.

Az Egyetemen belül zárt térben (folyosón, liftben és lépcsőházban, előadó- és szemináriumi termekben, ügyintézésre szolgáló hivatali terekben, büfékben és közösségi tereken), illetve az egyetemi szabadtéri rendezvényeken kötelező szabályszerűen maszkot viselni, az orrot és a szájat egyaránt takarva.

A megfelelő fizikai távolságtartás betartása rendkívül fontos a vírus terjedésének megakadályozásában, ezért az Egyetem területén belül mindenki számára kötelező.

A 2020/2021-es tanév őszi szemeszter hibrid oktatással indul, amelynek során az órák főszabály szerint fizikai jelenléttel, más kurzusok viszont online zajlanak. Az őszi szünetre és a vizsgaidőszakra a korábban kihirdetett tanév rendje szerint kerül sor, az általános részvételi korlátok keretei között továbbra is lehet tudományos, oktatási és szakmai rendezvényeket szervezni, illetve azokon részt venni.

Fennmarad az Egyetemen az elektronikus ügyintézés, a Quaestura is elsődlegesen elektronikusan látja el feladatát, azonban lehetőséget biztosít egyes személyes jelenléttel intézhető ügyek intézésére.

Részletesebben: Az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testületének 2020. szeptember 7-i Tájékoztatója a 2020/2021-es tanév őszi szemeszteréről