Hogyan közlekedünk most és hogyan 25 év múlva?

2024.04.25.
Hogyan közlekedünk most és hogyan 25 év múlva?
Az ELTE Tudománypolitikai Iroda rajzpályázatára négy korcsoportban várják a jelentkezéseket.

A 2024. évi Kutatók Éjszakája alkalmából az ELTE Rektori Kabinet Tudománypolitikai Iroda a korábbi évek nagy sikerére tekintettel ismét rajzversenyt hirdet. Pályázni négy korcsoportban (óvodások, 1-4. osztályosok, 5-8. osztályosok, 9-12. osztályosok) lehet tetszőleges technikával készült, A4-es vagy A3-as méretű pályaművekkel a következő témákban: alternatív közlekedési formák, közlekedésbiztonság, odafigyelő közlekedés, a különféle közlekedési formák megférése egymás mellett. Egy jelentkező maximum 3 pályamunkát adhat be.

Az alkotásokat postán vagy belső postán kell eljuttatni az ELTE Tudománypolitikai Irodának (1056 Budapest, Szerb u. 21-23., 1. em. 35.) legkésőbb 2024. június 15-ig, a borítékon feltüntetve: „Kutatók Éjszakája 2024 rajzverseny”.

A pályázatban meg kell jelölni a következőket:

  • pályázó gyermek neve
  • óvodájának vagy iskolájának neve
  • a megpályázott életkori kategória (I, II, III vagy IV)
  • a pályamű címe, kapcsolattartási e-mail cím (szülő, tanár vagy gyermek e-mail-címe)
  • postacím, ahova a pályamű a kiállítást követően visszaküldhető.

A zsűri által legjobbnak ítélt alkotások készítői ajándékcsomagot kapnak, a győztes rajzokból a 2024. évi Kutatók Éjszakája alkalmából kiállítást rendeznek az ELTE lágymányosi campusán. Az eredményeket ünnepélyes keretek között hirdetik ki 2024. szeptember 27-én délután a Kutatók Éjszakája rendezvény keretében.

A pályázat benyújtásával a gyermek (kiskorú gyermek esetén jogi képviselője) hozzájárul a pályamű, valamint a gyermek nevének közzétételéhez az ELTE felületein.

További információ az ELTE Tudománypolitikai Irodától kérhető e-mailben vagy telefonon a 06-1/411-6500-as számon a 4296-os melléken.

 A 2023-as rajzverseny legjobb alkotásaiból készült galériát itt lehet megtekinteni.

Teljes kiírás (pdf)