Hogyan változtatta meg az életemet a könyvtár?

2024.04.18.
Hogyan változtatta meg az életemet a könyvtár?
A European Cultural Foundation angol nyelvű szövegíró versenyt hirdet. 

A könyvtárak Európa-szerte nemcsak a könyvekről szólnak, hanem az életünket megváltoztató pillanatok helyei is egyben: a könyvtári polcok közé menekülhetnünk a mindennapok elől, váratlan helyzetekben találhatjuk magunkat, találkozhatunk inspiráló emberekkel és történetekkel. A "Europe Challenge 2024" keretében hirdetett szövegíró versenyen ilyen és ehhez hasonló izgalmas, megható, felfedezésekkel teli történeteket várnak.

Az angol nyelven benyújtott pályázatok kritériumai:

  • maximum 3000 szó,
  • esszé, vers, levél, novella vagy bármilyen kreatív forma,
  • fikciós vagy nem éppen fikciós alkotás, de bátorítják azokat a történeteket, amelyeket valós európai könyvtárak inspiráltak.

Az öt legjobb pályamunka benyújtója 500 eurós jutalomban részesül. Az alkotás megjelenik a Europe Challenge kiadványában, amelyet szeptemberben mutatnak be Amszterdamban. A győztesek lehetőséget kapnak arra is, hogy saját művüket felolvassák a holland fővárosban.

A European Cultural Foundation által kezdeményezett Europe Challenge éves program az európai könyvtárakat és közösségeiket kapcsolja össze annak érdekében, hogy közösen dolgozzanak ki kreatív megoldásokat számos európai – és globális – kihívás, így például a társadalmi elszigeteltség, az egyenlőtlenség, a dezinformáció vagy az éghajlati válság kezelésére. A ELTE Book of Your Life kulturális inklúziós projektje a Europe Challenge 2024 keretében zajlik.

Jelentkezési határidő: 2024. május 20. 12:00

Részletes pályázati információk

A borítóképen Szelestei Flóra, az Egyetemi Könyvtár és Levéltár könyvtárosa, a Book of Your Life projekt résztvevője látható az Europe Challenge márciusi, milánói workshopján. A fotó a pályázati kiírás hivatalos disszeminációjának része.