Hoós Dorottya (PPK, szakmai gyakorlat) - interjú

Hoós Dorottya (PPK, szakmai gyakorlat) - interjú

Képzés ELTE-n: Pedagógiai és Pszichológiai Kar, Andragógia BA

Kiutazás ideje: 2019.01.02 - 2019.03.03 (2 hónap)

Ország: Lengyelország

Város: Varsó

Fogadóhely: VocApp

Ösztöndíj: Erasmus+ szakmai gyakorlat

„Számomra azonban a változatosság és önállósodás élménye volt az, ami miatt a leginkább örülök, hogy jelentkeztem a programba."

Mi az a három szó, amivel jellemezni tudnád a kint töltött időt?
nyugalom, móka, szabadság


Miért ezt a fogadóintézményt választottad?
Szerettem volna egy olyan helyen dolgozni, ahol fejlődhetek, több területen kipróbálhatom magam. Anyagilag az ösztöndíjon felüli való költekezést sajnos nagyon nem engedhettem magamnak, így mindenképpen egy olyan országot kellett választanom, ahol a kapott összeg elégnek bizonyulhat. Egyébként pedig ez volt az első, amit találtam.


Mi tetszett leginkább ösztöndíjas hallgatóként?
Interkulturális környezetben végezhettem el a szakmai gyakorlatomat, így úgy gondolom, sokkal többet fejlődtem főleg személyesen a szakmaiság mellett, mint amire otthon lehetőségem lett volna. Új, nagyon különböző emberekkel ismerkedhettem és sikerült kiszakadnom egy kicsit az otthoni hétköznapokból. 


Milyen kihívásokkal találkoztál a tanulmányaid/szakmai gyakorlatod folyamán?
Talán a legnagyobb kihívás az volt, hogy egyensúlyt tudjak tartani a munka és a szórakozás között. Amellett, hogy a hétköznapokon dolgoztam, sok időt fordítottam utazásra, szórakozásra, új élmények szerzésére.


Miben tudtál fejlődni a kiutazás alatt?
Egyrészt sokat fejlődtem szakmailag. Mivel egy kis startup cégnél dolgoztam, így gyakornokként is nagyon szerteágazó, színes feladatokat kaptam, viszonylag nagy felelőséggel. Másrészt pedig az angol és német nyelvtudásom is fejlődött, a személyes képességeim (mint döntéshozás, kommunikáció, türelem) mellett.


Miért érte meg legjobban belevágni ebbe a pár hónapba?
Úgy gondolom nagyon sok előnye van egy ilyen programnak. A személyes, szakmai és nyelvtudás fejlődése mellett kiemelkedően tartom a kapcsolatépítés lehetőségét is. Számomra azonban a változatosság és önállósodás élménye volt az, ami miatt a leginkább örülök, hogy jelentkeztem a programba.