Horváth Balázs ösztöndíjas

Horváth Balázs ösztöndíjas

Képzés ELTE-n: Természettudományi Kar, Tudománykommunikáció a természettudományban MSc,

Ország: Franciaország 

Város: Mulhouse 

Fogadóintézmény: Európai Fizikai Társulat (European Physical Society)

Ösztöndíj: Erasmus+ szakmai gyakorlat

„Szakmailag sokat fejlődtem, elsősorban az angol nyelvű kommunikáció területén. Nem mellesleg jól mutat az önéletrajzomban, hogy már a diplomám megszerzése előtt dolgozhattam a szakterületemen egy patinás intézménynél.”

Miért ezt a fogadóintézményt választottad?
Szakmai szempontok alapján itt sikerült ELTE-s oktatón keresztül helyet találni. Tudománykommunikációs mesterszakra fizikus alapképzettséggel felvételiztem, a társulat pedig épp a fizika népszerűsítésével foglalkozik.

Mi tetszett leginkább ösztöndíjas hallgatóként?
A kreatív alkotói szabadság és intellektuális kihívás, melyeket a három hónapos szakmai gyakorlat során kapott feladatok biztosítottak.

Mik voltak az ösztöndíjas időszak nehézségei/kihívásai?
Angolul dolgoztam és kommunikáltam a munkahelyemen, ugyanakkor a munka helyszíne Franciaország volt, és én mindenféle francia nyelvtudás nélkül mentem ki három hónapra. Így számomra a legnagyobb kihívást az jelentette, hogyan találjam fel magam az első pár hét alatt egy olyan országban, amelynek nem beszélem a nyelvét.

Hogyan segített az ösztöndíjas időszak az életedben és a karrieredben?
Szakmailag sokat fejlődtem, elsősorban az angol nyelvű kommunikáció területén. Nem mellesleg jól mutat az önéletrajzomban, hogy már a diplomám megszerzése előtt dolgozhattam a szakterületemen egy patinás intézménynél.

Milyen tanácsot adnál kiutazó ELTE-s hallgatónak?
Készüljenek fel a váratlan kiadásokra, és ne ijedjenek meg egy új kultúrától, hanem legyenek nyitottak és befogadóak, mert így életre szóló élményeket lehet szerezni.