HUNGARNET Networkshop

2021.11.24.
HUNGARNET Networkshop
A HUNGARNET Egyesület az ITM és a Digitális Jólét Program együttműködésével 31. alkalommal rendezi meg 2022 tavaszán a felsőoktatás, a köznevelés, a kutatás és a közgyűjtemények legrangosabb hazai számítógép-hálózati és alkalmazási informatikai konferenciáját.

A Networkshop konferenciák hagyományosan tudományos igényességű, de a gyakorlati élet talaján álló szemléi az intenzív hálózathasználó oktatói, kutatói és közgyűjteményi közösségeknek. A mérnökökből, programozókból, könyvtárosokból, bölcsészekből és tanárokból, muzeológusokból és levéltárosokból álló rendkívül heterogén közeg tagjai immár 30 éve osztják meg tapasztalataikat oktatható, alkalmazható formában egymással.  

A rendezvény házigazdája 2022 tavaszán a Debreceni Tudományegyetem, ahol a tervek szerint a valós térben találkozhatnak a szakma képviselői. A mottó ezúttal: „Valós térben – az online térért”. 

A Programbizottsága 2022. január 24-ig várja az előadók jelentkezését absztrakt és tematika beküldésével a Networkshop 2022 előadáskezelő oldalán, melynek elérhetőségét a jelentkezés részleteivel együtt november 31-én teszik közzé.

Az előadások anyagából immár negyedik alkalommal — opcionálisan az előadók igénye szerint — open access konferenciakötet készül. A kötetben megjelenő közlemények az MTMT-ben tudományos könyvrészlet/konferenciaközleményként rögzíthetők lesznek.

A felhívás teljes szövege