I. Bölcsélet Konferencia

I. Bölcsélet Konferencia
05/03

2016. május 03.

ELTE BTK Gólyavár (1088 Budapest, Múzeum krt. 4.)

05/03

2016. május 03. -

ELTE BTK Gólyavár (1088 Budapest, Múzeum krt. 4.)


2016. május 3-án az ELTE Bölcsészettudományi Karán rendezik meg az első Bölcsélet Konferenciát, azzal a céllal, hogy a Kárpát-medencén belül a magyar bölcsészeknek – hallgatóknak és oktatóknak egyaránt – olyan közös platformot hozzon létre, amely keretein belül diskurzus indulhat a bölcsésztársadalom lehetőségeiről, társadalmi szerződésről és önidentitásról.

„Célunk felmutatni azt, hogy egyetemi éveink során olyan oktatásban részesülünk, mely felkészít minket a kritikai gondolkodásra. Egy bölcsész képes problémákat és helyes megoldásokat elhelyezni a társadalom koordináta-rendszerében, ezáltal szinte minden komplex folyamatot átlát és képes azonnal alkalmazkodni” – olvasható a Bölcsélet Konferencia küldetésnyilatkozatában.

A szervező egyetemek Hallgatói Önkormányzatai egyetértenek abban, hogy egy új öndefinícióra és társadalmi szerződésre – egy új bölcseleti tétel kimondására – van szüksége a humán tudománynak a XXI. században. A tervek szerinti vándorkonferenciának először az ELTE BTK ad otthont május 3-án, ahol a programban a hazai bölcsész életet kiemelten formáló intézmények vezetői fejtik ki álláspontjukat.

Szervező egyetemek: Debreceni Egyetem Eötvös Loránd Tudományegyetem, Károli Gáspár Református Egyetem, Miskolci Egyetem, Pannon Egyetem, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Szegedi Tudományegyetem.

Részletes program
Regisztráció
Facebook

Időpont: 2016. május 3. 9:00 (regisztráció: 8:00-tól)
Helyszín: ELTE BTK Gólyavár (1088 Budapest, Múzeum krt. 4.)

Bölcsélet Konferencia