Idén is nőtt a gólyák száma az ELTE-n

2019.08.28.
Idén is nőtt a gólyák száma az ELTE-n
A 2019-es pótfelvételi eljárás során főként programtervező informatikus, jogász és Master of Business szakra kerültek be egyetemünkre új hallgatók.

Közzétették a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, 2019. szeptemberben induló képzések ponthatárait, a pótfelvételiben egy szakra és egy intézménybe lehetett jelentkezni, és jellemzően önköltséges képzésekből lehetett választani. A most megállapított ponthatárok azonosak vagy egyes esetekben magasabbak, mint az általános eljárásban megállapított ponthatárok.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem augusztus végén összesen 383 új jelentkezőt vett fel, ez meghaladja az elmúlt években a pótfelvételi eljárás során felvettek számát (2018-ban 369 fő, 2017-ben 297 fő kerülhetett be pótfelvételivel egyetemünkre). Az újonnan felvettek nagyrésze (339 fő) Budapesten kezdi majd meg tanulmányait, Szombathelyen 44-en iratkozhatnak be.

A két nyári felvételi eljárás során összesen 10.553-an nyertek felvételt az ELTE-re, ami rekordszámú új hallgatót jelent.

A legtöbben az Állam- és Jogtudományi Karon kezdik meg tanulmányaikat, a 124 új hallgató költségtérítéses, levelező képzési formában főként jogász szakon tanul majd. Sokan kerültek be az Informatikai Kar programtervező informatikus szakjára (82 fő) és a Gazdálkodástudományi Intézet Master of Business Administration képzésére (68 fő) is.