Idén novemberben lesz a Kutatók Éjszakája

2020.05.21.
Idén novemberben lesz a Kutatók Éjszakája
Az Európai Bizottság a járvány miatt úgy döntött, hogy a tudomány világát bemutató európai rendezvényt két hónappal elhalasztja.

Az elmúlt több mint tíz évben megszokhattuk, hogy szeptember utolsó pénteki napján Európa-szerte érdeklődők százezrei népesítik be a kutatóintézeteket, egyetemeket, könyvtárakat és múzeumokat, hogy a kutatók munkájával, a tudományos kutatás titokzatosnak tűnő világával ismerkedjenek. A hazánkban is egyre népszerűbb eseményt minden évben egyre nagyobb számú látogató élvezi, és egyre több intézmény nyitja meg kapuit.

A rendezvényt kezdeményező és részben finanszírozó Európai Bizottság a járvány miatt úgy döntött, hogy idén a Kutatók Éjszakáját a megszokott szeptember végi időpont helyett egész Európában november 27–28-án rendezzék meg.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem minden évben számos eseményt szervez az estére. Intézetei és műhelyei 2019-ben 16 helyszínen több mint 300 programmal, előadással és interaktív bemutatóval várták a tudományok iránt érdeklődőket a fővárosban és a szombathelyi campuson.

Beszámolónkat és videónkat a tavalyi Kutatók Éjszakájáról itt találja.