Így jegyzetel(je)tek ti

2019.10.07.
Így jegyzetel(je)tek ti
Októbertől "Így jegyzetel(je)tek ti" címmel háromalkalmas műhelysorozatot szervez az Alkalmazott Nyelvészeti Tudományos Diákkör. Jelentkezési határidő: október 17.

Mit csinálok, amikor jegyzetelek? És mit kellene csinálnom? Mit lehet hasznos a jegyzetelés előtt, közben és után? Milyen jegyzetelőtípus vagyok? Milyen módszerek és technikák alkalmazhatók a jegyzetelésben?  Kevés az időm: hogyan tanuljak hatékonyan a jegyzetemből?

Az egyetemi élet elválaszthatatlan velejárója a jegyzetelés, melynek minősége sokat javíthat, de ugyanannyit ronthat is a hallgatók teljesítményén. Az Alkalmazott Nyelvészeti Diákkör műhelysorozata azoknak segít, akik szeretnék megismerni a hatékony jegyzetelés titkát.

A műhelysorozat alkalmai:

  • október 17., 17.30
  • november 14., 17.30
  • december 5., 17.30

A három panel egymásra épül, így javasolt az összes alkalmon való részvétel. A műhelyfoglalkozásokat Bencze Norbert, az ELTE BTK Nyelvtudományi Doktori Iskola Alkalmazott nyelvészet doktori programjának hallgatója tartja, aki évek óta foglalkozik a felsőoktatásban tanulók jegyzetelési szokásaival, illetve a jegyzeteléstechnika kérdéseivel. Mesterszakos szakdolgozatát A jegyzetelés támogatása címmel írta.

A helyszínről legkésőbb október 15-ig értesítik az érdeklődőket.

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.