III. Forráskonferencia

III. Forráskonferencia
11/16 - 11/17

2017. november 16. - 2017. november 17.

ELTE BTK (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A)

11/16 - 11/17

2017. november 16. - 2017. november 17.

ELTE BTK (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A)


Az ELTE BTK Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézete és a Magyar Nyelvtudományi Társaság közös konferenciát rendez a Trefort-kerti campuson.

Miként hasznosíthat egy nyelvkönyvet a történettudomány? Hogy kerül egy platformra Bolyai, a fotografikus várostörténet és napjaink egyik legforróbb témaköre, az információbiztonság? Mik a kódexfejtés vagy az anatómiai elnevezések titkai? Hogy nyomozhatjuk ki egy forrás hitelességét?

Szövegkiadás, tudományos érvelés, elektronikus adatbázisok, régi kódexek, frissen megfejtett nyelvemlékek. Mi is a közös bennük? Mind forrásokra építenek, forrásokból dolgoznak, forrásokat jelentenek más tudományok számára is.

Egy konferencia, amely teret ad a tudományközi párbeszédnek, az építészettől az informatikán át a kódexkutatásig, érintve a filozófiát, a folklórt, az irodalmat és még megannyi szakterületet. Minden szempontból rendhagyó konferenciára hívják a szervezők a tudományos élet szereplőit és mindenkit, aki érdeklődik a források iránt. Rendezvényükön a tudományos élet teljes keresztmetszetével találkozhatnak az érdeklődők, az akadémiai professzoroktól a doktoranduszokon át az egyetemi hallgatókig.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az előadások a Kari tanácsteremben, a Gombocz Zoltán teremben és a 336-os teremben zajlanak.

Részletes program

Facebook