Illyés Sándor Emléknapok

Illyés Sándor Emléknapok
03/18 - 03/19

2019. március 18. - 2019. március 19.

ELTE PPK (1064 Budapest, Izabella u. 46.)

03/18 - 03/19

2019. március 18. - 2019. március 19.

ELTE PPK (1064 Budapest, Izabella u. 46.)


Az ELTE PPK Affektív Pszichológia Tanszék, a Pszichológiai Doktori Iskola Magatartáspszichológiai Program, az Aktív Pszichológia Alapítvány, az Illyés Sándor Szakkollégium, valamint a Magyar Pszichológiai Társaság Affektív és Kognitív Pszichológia Szekciója idén is megrendezi hagyományos konferenciáját a Tanszék alapítójának tiszteletére.

A rendezvénnyel az Affektív Pszichológia Tanszék elődjét, az ELTE Kísérleti Pszichológiai Tanszékét 1984-ben alapító Illyés Sándor szellemiségét kívánják megőrizni, emlékezve példaadó szakmai és emberi hozzáállására.

Illyés Sándor filozofikus mélységű gondolkodó volt, s emellett briliáns empirikus tudós is, például a biofeedback nemzetközi jelentőségű (és Magyarországon első) kutatója. Azon kevesek közé tartozott, akik még rohanó korunkban is „ráérősen”, alaposan meghallgatták kollégáik gondolatait, és felvállalták, hogy ha kell, éles kritikai megjegyzéseket is tegyenek. Átfogó tudása, bölcsessége egy pillanatig sem nyomasztóan, hanem mindig inspirálóan hatott környezetére. A puszta tény, hogy figyelmével kitüntette a másikat, bátorító volt mindazoknak, akik élvezhették ezt a ma már egyre ritkábban tapasztalható elmélyültséget.

A szakmai közösség örömmel hív mindenkit, aki nyitott legfrissebb eredményeik, felismeréseik, töprengéseik meghallgatására és megvitatására (!), mindezzel Illyés Sándor szellemiségének megőrzésére és továbbvitelére. Az idei Illyés Sándor Emléknapokra is várják mindazokat, akik őt ismerték, tisztelték vagy az általa alapított tanszék (utódjának) hangulatát, „stílusát”, oktatóit kedvelik.

A konferencia fő témái az elfogadás, a befogadás és a támogatás. 

Részletes program