India nagykövete az ELTE-n

2019.01.30.
India nagykövete az ELTE-n
Kumar Tuhin nagykövettel, valamint az Amrita Sher-Gil Kulturális Központ igazgatójával, Tanuja Shankarral találkozott január 29-én Borhy László, az ELTE rektora és Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes.

Az egyeztetés célja az ELTE és az indiai felsőoktatási intézmények kapcsolatának erősítése, jövőbeni közös projektek lehetőségének kialakítása volt. Kumar Tuhin nagykövet örömét fejezte ki, hogy az ELTE-n egyre több indiai hallgató folytat tanulmányokat: jelenleg 68 fő vesz részt alap-, mester-, valamint doktori képzésben. Az indiai hallgatók a Stipendium Hungaricum program keretében pályázhatnak támogatásra magyarországi tanulmányaikhoz.

Az ELTE egyre több indiai felsőoktatási intézménnyel ápol kapcsolatot, így többek között a Kalkuttai Egyetemmel, az Adamas Egyetemmel, a Jadavpur Egyetemmel is. Megkezdődtek a tárgyalások három másik intézménnyel, a Jawaharlal Nehru Egyetemmel, a Delhi-i Egyetemmel és a Mumbai-i Egyetemmel is, már folynak az előkészületek a kétoldalú megállapodások megkötésére.

Az Indiai Kulturális Kapcsolatokért Felelős Tanáccsal (Indian Council for Cultural Relations) való együttműködés szintén erősíti az ELTE indiai kapcsolatait.