Indul a budapesti futsal-bajnokság

2016.10.05.
Indul a budapesti futsal-bajnokság
Negyedik szezonját kezdi a budapesti felsőoktatási intézmények számára szervezett bajnokság az MLSZ Budapesti Igazgatósága és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közös kiírásában. Az alábbiakban az új és a régi csapatok számára egyaránt felmerülő kérdésekre adunk választ  a 2016/2017-es Budapesti Egyetemi Futsal Bajnoksággal kapcsolatban. A nevezési határidő: 2016. október 14. 12:00.

A tornára minden budapesti, illetve Pest megyei felsőoktatási intézmény hallgatóiból álló csapat nevezhet, akik megfelelnek az MLSZ versenykiírásának. Mivel MLSZ bajnokságról van szó, a felsőoktatási intézmény, vagy azzal együttműködésben álló sportegyesület igazolt, érvényes sportorvosi engedéllyel bíró sportolói szerepelhetnek a mérkőzéseken, hallgatói jogviszonnyal rendelkező, vagy egy évnél nem régebben diplomázott hallgatók. A nevezési díj 40 000 Ft csapatonként, valamint ezen felül az MLSZ-nek befizetendő 1000 Ft éves tagdíj, melyben minden egyéb más felmerülő költség szerepel.

Az eddigi évek során az ELTE, BME, TE, PPKE, BCE, ÓE, KGRE, MET, NKE, SE csapatai vettek részt a tornán.

A bajnokságra több csapattal is lehet nevezni egy intézményből, de egy sportszervezet maximum két csapatot indíthat el. Az előző évekhez hasonlóan a versenynek idén is torna rendszerű lebonyolítása lesz, az alapszakaszt követően négyes döntővel dől el a bajnoki cím sorsra. Az alapszakasz lebonyolítása a jelentkező csapatok létszámától függ. A mérkőzések a nagypályás szezonhoz alkalmazkodva, hétvégén a BMTE csarnokban lesznek.

A három bajnokságból kettőt a TF, míg egyet a BME Futsal csapata nyert meg. A magyar futsal számára örömhír, hogy több stabil Nb2-es futsal csapat nőtt ki a BEFB-ből, ill. versenyeztet budapesti egyetemi csapatot is, így a színvonal egyre erősebb és kiegyensúlyozottabb, ami azt is jelenti, hogy új csapatoknak, a futsallal most ismerkedő labdarúgóknak is helye, lehetősége van a bajnokságban való indulásra.

Az idei év újdonsága, hogy megalakul a szervező MLSZ, BME Futsal és az ELTE-BEAC kezdeményezésére a Budapesti Egyetemi Futsal Válogatott, melyben a legjobb egyetemi játékosok szerepelhetnek majd. A tervek szerint decembertől havi egy válogatott edzés lesz, melyet egy elismert, hazánkban dolgozó szakember tart majd a kiválasztottaknak és a következő évben felkészülési meccseken, ill. tornákon fog debütálni a válogatott. A részletek még szervezés alatt állnak, a csapatokat folyamatosan tájékoztatni fogják a szervezők.

A BEFB-vel kapcsolatosan minden más kérdésre választ kaphatnak az érdeklődő csapatok, szervezők a nevezési feltételekről, versenykiírásról az MLSZ Budapesti Igazgatóságának honlapján.

Fotó: Nagy Ádám Zoltán – ELTE Online

BEAC