Indul a Templeton Program

2016.03.31.
Indul a Templeton Program
2016. március 12-én az első magyar Junior Templeton Fellow-k avatásával elkezdődött a Magyar Templeton Program egyéves, személyre szabott tehetséggazdagító szakasza. A programba számos ELTE-s gyakorlógimnáziumi diák és hallgató is bekerült, a kivételes kognitív tehetségek a Magyar Tudományos Akadémián rendezett ünnepélyes eseményen vehették át az elismerő emléklapot és kitűzőt.

A program szakmai vezetői a világon egyedülálló módon hozták létre a kivételes kognitív tehetségek tömeges támogatását célzó, tehetségazonosító és tehetséggazdagító kezdeményezést. Közel 20.000 fiatal közül, többkörös, komplex tesztekkel válogatták ki azt a 315 Junior Templeton Fellow-t, akik 2016 márciusától egy éven át személyre szabott tehetséggondozó programban vesznek részt. A Fellow-k 10 és 29 év közötti, kivételes magyar kognitív tehetségek. A program fontos célkitűzése, hogy a tehetségeket személyes sikereik elérése mellett abban is segítse, hogy tevékenységük pozitív hatással legyen szűkebb és tágabb környezetükre, az emberiség sorsára.

A Junior Templeton Fellow Network egy támogató, kreatív közösség, amely azért jött létre, hogy a közösség magját képező 315 Junior Templeton Fellow-t kapcsolataival, tapasztalataival és tudásával támogassa. A hálózat tagja többek között Mezey Barna, Egyetemünk rektora; Lovász László, az MTA elnöke, Egyetemünk professzora; Bojár Gábor, az ELTE Alumni Alapítvány kuratóriumi tagja, Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora. A csoportfacilitátorok között szerepel Gábor Edina, a PPK egyetemi tanársegédje.

Az ELTE-s tehetségek:

A Magyar Templeton Program fő támogatója a Templeton World Charity Foundation, társtámogatója a European Social Fund, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, szakmai együttműködő partnere a MATEHETSZ és többek között az Eötvös Loránd Tudományegyetem.

További információk a projekt honlapján