Indulnak az ingyenes dolgozói edzések

2019.09.04.
Indulnak az ingyenes dolgozói edzések
A BEAC szakedzői négy sportágban várják szeptember 9-től a kezdőket, újrakezdőket és haladókat egyaránt. A funkcionális köredzés, kettlebell-, gerinctréning- és aerobikórákat az ELTE Kancellária Szolgáltatási Igazgatósága támogatja. 

A funkcionális köredzést azoknak ajánlják, akik a pörgős, változatos edzéseket kedvelik, ahol lehet bárki kezdő és haladó is, mert az ellenállások, a gyakorlatok és a kihívások is személyre szabottak. A foglakozásokon saját testsúlyos gyakorlatokat végeznek kettlebell és TRX használatával.

A kettlebell az egyik leghatékonyabb mozgásforma a kondicionális képességfejlesztés világában. Ez a több száz éves múltra visszatekintő, vasgolyó mögé felépített rendszer elképesztő gyorsasággal fejleszti az erőt, állóképességet és gyorsaságot. A preventív módon felépített gyakorlatok javítják a tartást, a keringési rendszer működését és az ízületek mozgékonyságát.

A gerinctréninget azoknak ajánlják, akik nem vágynak kifejezetten pörgős mozgásra, de tetőtől-talpig alaposan átmozgatnák magukat, és erősítenék (nem csak a felületes, hanem) mélyizmaikat.

Kezdő alakformáló aerobik: az egyik leghatékonyabb edzéstípus, ha a cél a tónusosabb izomzat elérése, az erősödés. A bemelegítést követően főként a has, fenék és comb izmaira helyezik a hangsúlyt, de nem hanyagolják el a hát és a kar izmait sem. Az órát nyújtás zárja.

Edzésidőpontok és helyszínek:

 • Kettlebell az OSC-ben: H/SZE: 6:30-7:30 – Virág Tündével
  Helyszín: OSC vívóterem – 1052 Semmelweis utca 2.
 • Gerinctréning az OSC-ben: K/CS: 7:00-8:00
  Helyszín: OSC vívóterem – 1052 Semmelweis utca 2.
 • Funkcionális köredzés a BEAC-on: H/SZE: 6:30-7:30 – Pacsuta Johannával
  Helyszín: BEAC Tükrös Terem – 1117 Bogdánfy u. 10/B
 • Aerobik a BEAC-on: H/CS: 6:30-7:30
  Helyszín: BEAC TT4 terem – 1117 Bogdánfy u. 10/B

Öltözési és zuhanyzási lehetőség adott mindkét helyszínen. Az órákhoz folyamatosan lehet csatlakozni.