Informatikai OTDK

Informatikai OTDK
03/30 - 04/01

2021. március 30. - 2021. április 01.

online

03/30 - 04/01

2021. március 30. - 2021. április 01.

online


Az Informatikatudományi Szekció munkáját az ELTE Informatikai Kara szervezi a 35. Országos Diákköri Konferencián.

A rendezvény célja, hogy ösztönözze a hallgatói tudományos és művészeti diákköri tevékenységet, támogassa a tehetséges hallgatókat és mestereiket. Adjon segítséget a kutatómunkában való továbblépéshez és a pályakezdéshez, ösztönözze a doktori képzésre történő jelentkezést.

A TDK tevékenység a tradicionális akadémiai utánpótlásnevelő szerep mellett egyre erősebben inspirálódik az ipari-innovációs kutatásfejlesztésből is. Az Informatikatudományi Szekció dolgozatainak egy része már ipari problémákra keresi a magas szintű tudományos választ, a dolgozatok szerzői sokszor ipari laborokban találkoznak a kutatásuk alapját képező kérdéssel. Az egyetemi tudományos műhelyekben zajló diákköri munka ugyanakkor a nemzetközi tudományos világba is bevezeti a hallgatókat, hiszen a dolgozatok gyakran rangos nemzetközi folyóiratokban és konferenciákon megjelenő publikációk alapját adják vagy európai projektek keretében készülnek el.

Idén az Informatikatudományi Szekcióba összesen 165 dolgozatot neveztek, amelyet 188 hallgató készített. Közülük 2 fő középiskolás diák, 98 fő pedig alapképzésben tanuló hallgató. A 17 hazai és határontúli intézményből pályázó hallgató közel 20%-a lány.

A háromnapos rendezvény 2021. március 30-án (kedden) 10 órakor a Roska Tamás Tudományos Előadással kezdődik, és 2021. április 1-jén (csütörtökön) eredményhirdetéssel zárul. 

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztráció határideje: 2021. március 25. Kérjük, kísérje figyelemmel a rendezvény Facebook-oldalát is, ahol rendszeresen közzétesszük az eseménnyel kapcsolatos aktuális információkat. 

Meghívó részletes programmal