Infrastruktúra- és oktatási eszközfejlesztés a SEK-en

2018.02.19.
Infrastruktúra- és oktatási eszközfejlesztés a SEK-en
Tolmácsberendezést és digitális táblákat szerezhet be, valamint legorobot termet és családbarát helyiségeket is kialakíthat a SEK a 688 millió forintos, vissza nem térítendő, uniós forrásból származó támogatással.

Az EFOP-4.2.1-16-2017-00018 jelű Felsőoktatási infrastruktúra fejlesztés az ELTE Savaria Egyetemi Központban az egyetemi integráció megerősítése érdekében című projekt részleteiről a 2018. február 5-i nyitórendezvényen Pintér Zsolt, az intézmény Pályázati Központjának igazgatóhelyettese tartott előadást.

Kiemelte: ezt a pályázatot az EMMI azzal a szándékkal írta ki, hogy megerősítsék az integrálódott felsőoktatási intézmények infrastruktúráját. Ennek jegyében oktatási eszközfejlesztések, műszer- és labormodernizálás, valamint a Savaria Egyetemi Központ ELTE-hez való csatlakozásából adódó átszervezések, illetve épületracionalizálás infrastrukturális hátterének biztosítása valósulhat meg Szombathelyen.

Ahogy Pintér Zsolt fogalmazott, a projekt összegének legnagyobb része „be fog épülni a campusba”, hiszen egyebek mellett megújul a „C” épületi nagyelőadó, kialakítanak egy szerverszobát, a campus egész területén szélessávú internetelérést építenek ki, korszerűsítik a vizesblokkokat, felújítják a sportudvar egészét, valamint az „A”, „B” és „C” épületekben megújul a villamos hálózat is. Mindemellett a „D” épület nagyelőadó termébe három nyelv szinkrontolmácsolására használható tolmácsberendezés kerül, legorobot-terem épül, családbarát helyiségeket alakítanak ki, távoktató termeket rendeznek be, továbbá digitális táblákat és az informatika BsC szak indításához szükséges technikai eszközöket és intézeti műszereket szereznek be. A campuson és a kollégiumokban hallgatói tereket is létesítenek.

Sajtóközlemény