Innováció, társadalmi változás, okos társadalom

2019.10.21.
Innováció, társadalmi változás, okos társadalom
A Bárczi részvételével Brüsszelben újabb projektet indított a 34 ország akadémiai és gazdasági szereplőit tömörítő COST kutatási hálózat.

Október elején az ELTE BGGYK és a Semmelweis Egyetem SZVK participatív csapata részt vett a COST nemzetközi kutatási hálózat megbeszélésén Brüsszelben. A 34 európai ország akadémiai és gazdasági szereplőit tömörítő hálózat új akciójának célja, hogy a következő 4 évben páneurópai szociális innovációs műhelyt hozzon létre, amely támogatja a szociálpolitikai stratégiák és gyakorlatok fejlődését. A Tallini Egyetem által koordinált sokszínű csapat tagjai felhasználók, felsőoktatási szakemberek, szociális innovációs képzések fejlesztői, design és digitális szakértők, start-upok vezetői, oktatók és kutatók. A "Multidiszcipllináris innovációk a társadalmi változásért és okos társadalmakért" projekt indító ülésen 4 munkacsoport alakult a következő fókuszokkal:  

  • a design-led és user-led megközelítés érvényesítése a szakpolitikákban 
  • a felsőoktatás hozzájárulási lehetőségei a társadalmi változásokhoz
  • a szakpolitika és a társadalmi innovációk összekapcsolása
  • a quadruple helix ökoszisztéma támogatása

A találkozó második napján a COST hálózat core tagjai H2020-as projektjük előkészítésén dolgoztak, melynek célja a közszolgáltatások egyenlő esélyű hozzáférésének támogatása kutatásfejlesztési eszközökkel. A hálózat tagjai 2020 januárjában Novi Sadon (Szerbia) vitatják meg a projekt első szakaszának akcióit.

Forrás: ELTE BGGyK