Innovációk a fenntartható építésgazdaságban

2022.02.17.
Innovációk a fenntartható építésgazdaságban
A Greenology Zöldinnováció Fenntarthatósági Tudásközpont az épitőipar megújításának céljából pályázatot hirdet egyetemi és doktori képzésben részt vevő hallgatók számára.

A hazai építőipari vállalatok versenyelőnyének megőrzése céljából szükséges az építőipari innovációs trendek nyomon követése, hazai gyakorlatba való átültetése és nem utolsó sorban új megoldások kimunkálása. A Greenology Zöldinnováció Fenntarthatósági Tudásközpont pályázatának célja, hogy a részt vevő hallgatók legalább három fős csapatokban – egy magyarországi székhellyel vagy telephellyel rendelkező gazdasági társaság bevonásával – innovációs építésgazdasági javaslatot dolgozzanak ki, valamint ehhez kapcsolódó üzleti tervet nyújtsanak be valamely innovációs javaslatuk gyakorlati alkalmazhatóságáról és megvalósításáról.

A projektterv olyan zöld építésgazdasági termék, alapanyag, technológia, eljárás vagy módszer kimunkálása és hazai gazdasági alkalmazhatóságának értékelése, amely hozzájárul a magyarországi ingatlan– és lakásállomány, az építőipar és építő alapanyagipar, a közmegrendelések, az infrastrukturális és egyéb beruházások által felmerülő környezeti ártalmak mérsékléséhez, közvetlenül vagy közvetve pedig gazdasági és társadalmi hasznosulása várható. Pályázni olyan javaslattal is lehet, amelynek hazánkban még nincsenek hagyományai, azonban hazai gazdasági integrációja a pályázat benyújtója szerint szükséges lenne.  

A pályázat beküldésének határideje: 2022. április 15. (péntek)

További információ