Innovatív Hallgatói Ötletpályázat 2020

2020.02.28.
Innovatív Hallgatói Ötletpályázat 2020
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Innovációs Központjának kiírására akár műszaki, akár humán területről származó projektekkel lehet nevezni április 28-ig.

Az Innovatív Hallgatói Ötletpályázat célja az ELTE graduális és posztgraduális képzésein részt vevő hallgatók saját, innovatív ötletein alapuló projektjeinek beindítása anyagi, illetve szakmai támogatás nyújtásával annak érdekében, hogy elképzeléseiket a társadalom számára hasznos és piacképes megoldássá formálja. Kategóriai megkötés nincs, az ötletek bármilyen tudományterületről származhatnak, legyen az technológiai fejlesztés az informatikában vagy a természettudományokban, vagy akár a szociológiai, szociálpolitikai, társadalom-, bölcsészettudományi eredmények gyakorlati alkalmazása. A kiválasztásnál fontos szerepet játszik az ötlet újszerűsége, innovációtartalma és megvalósíthatósága, illetve a társadalmi elfogadottság is fontos szűrő feltétel.

Az egyéni pályázóknak aktív ELTE-s hallgatói jogviszonnyal kell rendelkezniük, míg a csoportos pályázatoknál az a feltétel, hogy a pályázat benyújtásakor legalább a csapatvezető ELTE-n aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezzen. A pályázatok benyújthatók egyénileg és csoportos formában is, illetve egy pályázó jogosult több pályázatot is benyújtani.

A pályázatokat legkésőbb 2020. április 28-án éjfélig kell benyújtani e-mailben, a tárgy mezőben feltüntetve az „ELTE Innovatív Hallgatói Ötletpályázat 2020” jeligét.

A beküldött dokumentációnak tartalmaznia kell a szöveges témakidolgozást PDF formátumban, legfeljebb 15 oldal terjedelemben, a projekt pénzügyi tervét Excel táblázatban, a minden pályázó személy által aláírt adatkezelési nyilatkozatot. A pályamunkákat a Pályázati Útmutatóban foglalt tematika szerint kell összeállítani, hiánypótlásra egy alkalommal van lehetőség, kétnapos határidővel.

A pályázatokat két fordulóban bírálják el. Első körben az ELTE Innovációs Központ saját hatáskörben kiválasztja azt a várhatóan 10–15 pályázót, akik bekerülnek a második, szóbeli fordulóba („pitch day”). A továbbjutók a két forduló között részt vehetnek egy, a szóbeli fordulóra felkészítő szakmai workshopon („pitch tréning”) az Innovációs Központ és a Start it @K&H startup inkubátor innovációs szakértőinek segítségével. A nyertes, illetve különdíjas csapatokat a második fordulóban rövid, meggyőző előadás („pitch”) és a szakmai zsűri kérdéseinek sikeres megválaszolása után választja ki az ELTE Innovációs Központ és a zsűri.

Az eredményhirdetést és az ünnepélyes díjátadót 2020 szeptemberében rendezik meg.

A szakmai zsűri által legsikeresebbnek ítélt pályaművek várhatóan 100.000–400.000 forint összegű díjazásban részesülnek. A pénzbeli támogatás projektszinten értendő és az ötletet díjazza, melynek továbbfejlesztése céljából szabadon felhasználható. Az Innovációs Központ a pénzjutalom mellett szakmai tanácsadási szolgáltatást is biztosít az ötletek továbbfejlesztésre.

ELTE Társadalmi innovációs különdíj: a társadalmi szempontból leginnovatívabbnak választott projekt 300.000 Ft összegű különdíjban részesül.

ELTE Leginnovatívabb együttműködés különdíj: a több tudományt/ vagy szakterületet magában foglaló és/vagy több kar hallgatói által alkotott csapatok közül a leginnovatívabb együttműködésnek választott projekt 300.000 Ft összegű különdíjban részesül.

Az ELTE-különdíjak összegét „Az ELTE Innovációs Ökoszisztémájának fejlesztése az ipari elvárásokkal összhangban” című 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00004 számú projekt forrásaiból biztosítják.

A pályázat keretében az Innovációs Központ együttműködő partnere a Start it @K&H startup inkubátor - K&H Bank, amely különdíjat (több alkalomból álló szakmai konzultációs lehetőséget) is felajánl a megmérettetésre.

További információ Antal Anita innovációs menedzsertől kérhető e-mailben.

Pályázati kiírás (PDF)
Pályázati útmutató (PDF)
Adatkezelési nyilatkozat (MS Word)
Pénzügyi terv táblázat (XLS)