Innovatív oktatási módszerek nyelvtanuláshoz

2017.06.08.
Innovatív oktatási módszerek nyelvtanuláshoz
Az InfoPark Alapítvány és az ELTE Origó Nyelvi Centrum pályázatot hirdet az ELTE és a BME oktatói, hallgatói részére. Határidő: 2017. július 15.

A pályázat célja olyan innovatív módszerek kidolgozása, amelyek a hallásukban korlátozott emberek nyelvtanulását segítik. A nyelvvizsga alóli felmentés helyett motiváló oktatási módszereket, eszközöket keresünk, amelyek segítenek leküzdeni a hallási korlátokból adódó nehézségeket.

A nyelv kommunikációs eszköz, tudatos és helyes használata kapcsolatokat teremt, problémákat old meg, érzelmeket és tradíciókat közvetít, egyaránt gazdagítja az egyént és környezetét. A magyar hagyományok ápolása mellett kiemelkedően fontos feladat hatékony, a nemzetközi kommunikációban is sikerrel alkalmazható nyelvtudást és kulturális ismereteket adni mindenki kezébe.

Kihívás, hogy a többnyelvű, több kultúrájú lét élményét azok számára is lehetővé tegyük, akiket ebben valamilyen fogyatékuk korlátoz. Inspiráló, hogy az informatikai eszközök segítségével, kreatív hallgatók bevonásával olyan hatékony nyelvoktatási módszereket dolgozzunk ki, amelyek segítségével határtalanná, térben és időben korlátok nélkülivé válhat a sikeres nyelvtanulás.

A pályzatok benyújtásának határideje: 2017. július 15.

Részletes felhívás és pályázati feltételek