Interkulturális konferencia – felhívás

2016.04.28.
Interkulturális konferencia – felhívás
Az ELTE PPK Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Intézete és az International Associaton for Intercultural Education 2016. szeptember 5–9. között Mobilities, Transitions, Transformations – Intercultural education at the crossroads címmel közös konferenciát szervez. Az ELTE-s oktatók és hallgatók társadalmi sokféleséghez kapcsolódó angol nyelvű absztraktjait május 15-ig várják.

A konferencia fókuszában a következő témák állnak: az interkulturális oktatás, az interkulturalitás gyakorlata az egészségügy, az oktatás és egyéb szolgáltatások területén, a társadalmi egyenlőtlenségek, a migrációs folyamatok, valamint a társadalmi mobilitás és az oktatás kapcsolata.

A rendezvényen többek között előad Jagdish Gundara (University College London), Yun-Kyung Cha (Korean Association for Multicultural Education, School of Education at Hanyang University in Seoul), James A. Banks (University of Washington), Audrey Osler (University College of South East Norway; University of Leeds), Paul Gorski (New Century College; George Manson University), valamint Nguyen Luu Lan Anh és Boreczky Ágnes (ELTE Interkulturális Pedagógiai és Pszichológiai Intézet).

A régióban dolgozó kutatóknak, oktatóknak és hallgatóknak kedvezményes részvételi díjat biztosítanak, az MA- és PhD-hallgatók 50 eurós, az oktatók pedig 80 eurós részvételi díj mellett vehetnek részt a konferencián. A Tom Lantos Intézet a régióból 10 résztvevő számára ösztöndíjat ajánl fel, amely az utazás és a szállás költségeit fedezi, az IAIE pedig az ösztöndíjasok számára elengedi a részvételi díjat. A konferencia szervezői önkéntesekre is számítanak, ezen az e-mail-címen lehet jelentkezni.

A konferenciáról és az absztraktok követelményeiről bővebben olvashat a rendezvény honlapján.