Internet Generation Day

Internet Generation Day
09/12

2019. szeptember 12.

Hungexpo (1101 Budapest, Albertirsai út 10.)

09/12

2019. szeptember 12. -

Hungexpo (1101 Budapest, Albertirsai út 10.)


Az ELTE Informatikai Kar 5G bemutatóval várja az érdeklődőket a Nemzetközi Távközlési Egyesület nyílt napján.

2015 után Budapest második alkalommal ad otthont az International Telecommunication Union (ITU) éves nemzetközi konferenciájának. Az ITU Telecom World 2019 konferenciára a világ 130 országából érkeznek információs és kommunikációs technológiák fejlesztői, politikai szereplők, iparági vezetők, innovatív startup vállalatok, valamint a hazai és nemzetközi média képviselői, kitűnő platformot teremve ezzel az iparági és kormányzati kapcsolatok ápolására. A konferencia fő témája az innováció és a konnektivitás, a legújabb trendek, fejlesztések bemutatása, érintve többek között az internet jövője, az IT-biztonság, a robotika, a mesterséges intelligencia, az űrtávközlés, az okosvárosok és a dolgok Internetének (IoT) témakörét, valamint az 5G fejlesztéseket. A magyar kis- és középvállalkozások és egyetemek a több napos esemény során egyedülálló lehetőséget kapnak az iparág meghatározó nemzetközi szereplőivel való közvetlen találkozásra, elősegítve ezzel a globális kapcsolati háló kialakulását és megerősítését.

Az ITU az ENSZ legfontosabb, infokommunikációs területért felelős globális intézménye, melynek fő feladata a nemzetközi szakmai együttműködés megteremtése. A jelenleg 193 tagállamot tömörítő szervezet 800 ágazati és társult tagot számlál, 48 tagú döntéshozó testületének 2018 óta Magyarország is választott tagja. Az ITU emellett elkötelezett a fejlődő országok infokommunikációs infrastruktúrájának fejlesztése mellett is.

Az esemény hazai koordinációjáért felelős Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére a rendezvény utolsó napja, szeptember 12-e ,,Internet Generation Day" elnevezéssel a magyar egyetemisták, fiatal vállalkozók és IT szakemberek dedikált nyílt napja lesz, a kiállítást ők ezen a napon térítésmentesen látogathatják: számos angol nyelvű előadás, panelbeszélgetés, workshop, továbbá izgalmas startup-verseny és interaktív foglalkozás is várja majd őket. A nap során töb mint 20 magyar felsőoktatási intézmény tart előadásokat és workshopokat, az ELTE Informatikai Kar pedig 5G bemutatót tart az érdeklődő hallgatóknak. 

A közösségi személyszállítást biztosító cégek az ITU Telecom World 2019-re érkező vidéki egyetemisták számára ingyenes utazási lehetőséget biztosítanak (a határon túli magyar egyetemek diákjai a magyar határon belül szintén ingyenesen utazhatnak). Az ingyenes utazáshoz jegyváltás nem szükséges, igazolásul a regisztrációt követően az egyetemisták részére e-mailben továbbított visszaigazolás szolgál, a visszaúthoz pedig az e-mail-es visszaigazolás mellett a „Internet Generation Day" alkalmával kapott, névre szóló belépőkártya használható fel.

Regisztráció
Az ITU 2019 részletes programja