Ionvadász gimnazisták a Kémiai Intézetben

2016.02.29.
Ionvadász gimnazisták a Kémiai Intézetben

A Nemzeti Tehetség Program keretében 2016. január 5-től tizenkét héten át elméleti képzésen és laborgyakorlaton vesznek részt a Lónyay Utcai Református Gimnázium tanulói az ELTE TTK Kémiai Intézet Analitikai Kémiai Tanszékén. A 60 órás program során a klasszikus minőségi kémiai analízis alapjaival ismerkedhet meg a diákok.

Az „Ionvadász képzés – Kémiai tehetséggondozó program a Lónyayban” elnevezésű program keretében a gimnázium 8-11. évfolyamairól érkezett diákok tizenkét héten át heti egy óra elméleti előkészítés után egy kétórás laborgyakorlaton vesznek részt. Bubenyák Máté, a gimnázium vezető kémia tanára elmondta, hogy az ELTE Analitikai Kémiai Tanszéke rendelkezik a gyakorlatokhoz szükséges, teljeskörűen felszerelt gyakorló laboratóriummal, és szakértő kollégáik készségesen vállalkoztak a laborkísérletek előkészítésére. Kiemelte, hogy külön előny a gimnázium tanulói számára, hogy csupán két villamosmegálló távolságba kell utazniuk az iskolából a gyakorlatokra.

A program során a laborgyakorlatokon kívül a diákok egy félnapos látogatást tesznek a Richter Gedeon Gyógyszergyár kőbányai telephelyére, ahol az analitika legkorszerűbb módszereivel találkozhatnak. A programot háromnapos tábor zárja majd a gimnázium kollégiumában, ahol a tanult anyagból játékos gyakorlati és elméleti versenyfeladatok segítségével mérik fel az ionvadász képzés eredményeit.

ELTE TTK Kémia Intézet

Ionvadász gimnazisták a Kémiai Intézetben

Ionvadász gimnazisták a Kémiai Intézetben

0

/

0

0

/

0