Írd meg a bölcsészek hősmeséjét!

2019.02.12.
Írd meg a bölcsészek hősmeséjét!
Az ELTE BTK dékánja a kart népszerűsítő nemzetközi reklámfilm előkészítéséhez pályázatot hirdet angol nyelvű „hősmese” megírására.

A hősmese kategóriába azok a mesetípusok tartoznak, melyekben a mitikus elemek a reális elemekhez, motívumokhoz hasonló természetességgel illeszkednek a cselekménybe, a főhős emberfeletti tulajdonságokkal bír, maga a mese pedig valamely nagyszabású – jelen esetben az ELTE BTK-hoz köthető – hőstettről szól.

A nyertes pályamű alapján a kar reklámfilmet forgat, amely szerte a világon kívánja hirdetni, hogy az ELTE BTK-n tanulni és a közösség részének lenni maradandó élmény. A legfeljebb fél A4-es oldal terjedelmű pályaműveket 2019. február 27-én éjfélig kell beküldeni az ELTE BTK Kommunikációs Irodájának.

A beérkezett pályaműveket szakértőkből álló bizottság bírálja el, az eredményt az ELTE BTK a honlapján teszi közzé legkésőbb 2019. március 8-ig. A bírálat főbb szempontjai a világos történetmesélés, a reklámfilmben eredményesen megjeleníthető tartalom és a pozitív üzenet az ELTE BTK életéről. A nyertes pályázó értékes ELTE ajándékcsomagot vehet át. A szervezők arra kérik a pályázókat, hogy az alkotások beküldésével együtt nyilatkozzanak arról is, hogy ők maguk szeretnének-e szereplőként is közreműködni a reklámfilm elkészítésében.

Forrás: ELTE BTK