Iskolai Szociális Munka

Iskolai Szociális Munka
05/13

2021. május 13. 17:00

online

05/13

2021. május 13. 17:00 -

online


A Szociálpedagógia folyóirat "Iskolai Szociális Munka – Óvodai, iskolai szociális segítés" című kötetét bemutató beszélgetés. A bemutató az ELTE TáTK Szociális Munka Tanszék "Tanszéki Csütörtök" és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola szociálpedagógia szakok "Szocped Café" sorozatának közös eseménye.

„E tematikus szám igen széles körűen mutatja be a szociális munka e sajátos területét. A szerkesztők fontosnak tartják a téma általános kérdéseinek, történetének, elveinek, nemzetközi kontextusának, egyetemes értékeinek és legfontosabb jellegzetességeinek bemutatását. Így ezek alapján kerül sor az egyes problémahelyzetek és tárgykörök elemzésére, mint pl. az iskolából való lemorzsolódás, kiesés, a különleges bánásmódot igénylő gyerekekkel való foglalkozás, a bántalmazások okai, következményei, a roma gyerekekkel kapcsolatos sztereotípiák, előítéletesség és integrációs kérdések stb.” – olvasható a kötet szerkesztői bevezetőjében.

A rendezvényen köszöntőt mondanak Mándi Nikolett és Tamáska Máté, a Szociálpedagógia folyóirat szerkesztői, majd Novák Tímea Magdolna kérdezi a kötet szerkesztőit, Bányai Emőkét és Budai Istvánt, valamint szerzőit (Tanító Zsófi, Németh Mária, Csobán Marianna, Pintér Bálint, Valkony Kinga, Máté Zsolt). Az esemény moderátora Rácz Andrea.

A kötet itt elérhető.

A belépés mindenki számára nyitott a linkre kattintva.