Ismét az ELTE-n tartott videokonferenciát az EPS

Az idén 25 éves Európai Peptid Társaság (European Peptide Society, EPS) éves közgyűlését 2015. május 27-én immár harmadik alkalommal tartotta meg telekonferencia keretében az ELTE Informatikai Kar munkatársainak segítségével a Kar videokonferencia termében.

A közgyűlésen 12 ország 16 városából vettek részt kutatók, az ELTE-s helyszínen pedig az EPS elnöke, az ELTE korábbi rektora, Hudecz Ferenc egyetemi tanár, az EPS Kincstárnoka, Anna Maria Papini (University of Florence) és a magyar nemzeti képviselő, Mező Gábor tudományos tanácsadó (MTA-ELTE Peptidkémiai Kutatócsoport) voltak jelen. A konferencia keretében elfogadták a 2014. évi szakmai és pénzügyi beszámolókat, az auditor jelentését és a 2015-ös költségvetést. A sikeres és jó visszhangot keltő, az Informatikai Kar és az ELTE nemzetközi tekintélyét növelő konferencia professzionális lebonyolítását Sándor Antal műszaki tanár, az IK Informatikai Csoport vezetője és munkatársai végezték.

A European Peptide Society 1990-ben jött létre Oxfordban, első elnöke Geoffrey Young (Oxford) és alapítóinak egyike Medzihradszky Kálmán professor emeritus volt. Hudecz professzor személyében 2010 óta először van magyar elnöke a társaságnak.

2015.06.06.