Ismét körbefutottuk a lágymányosi campust

2022.09.21.
Ismét körbefutottuk a lágymányosi campust
Negyvenkettedik alkalommal rendezték meg az 5vös5km-t, az ELTE hagyományos futóversenyén csaknem négyszázan álltak rajthoz.

Az UNESCO 2015-ös határozata alapján szeptember 20-a az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja, az ELTE erre a napra időzítve rendezte meg hagyományos futóversenyét a lágymányosi campuson. Az 5vös5km-en csaknem négyszáz hallgató és egyetemi dolgozó állt rajthoz, nem kizárólag az ELTE kötelékéből. A versenyt idén is Borhy László akadémikus, az ELTE rektora nyitotta meg,  A rendezvény résztvevői a helyszínen találkozhattak Jászapáti Petra olimpiai bronzérmes gyorskorcsolyázóval is, aki a 2022/23-as tanévben az ELTE Sport arca cím birtokosaként népszerűsíti a sportot az egyetemi hallgatók körében.

A férfiak közül első helyen Gonda Levente, az ELTE hallgatója végzett 16 perc 32 másodperces idővel, a második Dohoczki Tamás lett (16:37), míg a bronzérmet Boross Gábor szerezte meg (16:42). A nőknél szintén egyetemünk egyik hallgatója, Urbán Zita lett az első 17:34-es idővel, a második Barát Csilla (19:23), a harmadik pedig az ugyancsak ELTE-s Barabás Eszter (20:04) lett.

A versenyen rajthoz állt többek között az 5vös5km alapítója, Horváth Ákos, a Természettudományi Kar Atomfizikai Tanszékének docense, Müller Viktor, az ELTE TTK dékánhelyettese, Murai László, a HÖOK elnöke és Juhász Péter, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség főtitkára, valamint számos oktató és kutató is. A verseny legidősebb résztvevője a 85 éves Richter Ferenc volt, aki évek óta visszatérő futó az 5vös5km-en. 

A részletes eredmények ezen az oldalon érhetők el.


Horváth Ákos, a verseny alapítója és Székely Mózes, a PPK tudományos főmunkatársa a versenyen (középen)

Fotók: ELTE TTK, ELTE Online