Ismét véleményezhetik oktatóik munkáját a hallgatók

A minőségi oktatás megmaradása érdekében kiemelten fontos, hogy az ELTE megismerje a hallgatóknak a képzéssel kapcsolatos véleményét, erre való az Oktatói Munka Hallgatói Véleményezése. A kérdőívet a vizsgaidőszak végéig a Neptunban lehet anonim módon kitölteni. A kitöltők között kisorsolnak egy laptopot, a nyereményjáték részleteiről itt olvashat.

Az Oktatói Munka Hallgatói Véleményezése kérdőívet minden félév vizsgaidőszakában a Neptun tanulmányi rendszerben lehet kitölteni. A minőségi oktatás megmaradása érdekében az ELTE számára kiemelten fontos, hogy megismerje a hallgatóknak az Egyetemen folyó képzéssel kapcsolatos véleményét. Az oktatók visszajelzést kaphatnak kurzusuk megítélésről, az Egyetem és a Karok pedig információhoz jutnak arról, hogy milyen véleményt alkottak a diákok a képzésről. Minél nagyobb a kérdőív kitöltöttsége, annál inkább hitelesebb és felhasználhatóbb a kérdőív által nyújtott információ.

A kérdőíveket a Neptun tanulmányi rendszer főmenüjében, az Ügyintézés menüpontjának Kérdőívek almenüpontjában lehet kitölteni, a vizsgaidőszak végéig, ami ebben a félévben 2014. július 3. 23:59. A kitöltés és az eredmények feldolgozása név nélkül, anonim módon történik.

Az Oktatói Munka Hallgatói Véleményezése jelenéről és jövőjéről adott interjút az ELTE Online-nak, az ELTE hallgatói magazinjának Borbély Krisztián, az EHÖK tanulmányi alelnöke, aki többek közt elmondta:A folyamatos (félévente történő) visszajelzések egy körkörös visszacsatolási folyamatot eredményeznek, így az OMHV általi minőségbiztosítás hosszú távon egy önfenntartó rendszerré nőheti ki magát”.

Az OMHV-val kapcsolatos kérdésekkel foglalkozó kisokos megtalálható az ELTE EHÖK oldalán, ahol az egyes Karok aktuális kitöltési arányáról is lehet tájékozódni.

2014.06.11.