Ismét világbajnokságra mehetnek az ELTE cheerleaderei

2024.05.27.
Ismét világbajnokságra mehetnek az ELTE cheerleaderei
Első helyet és világbajnoksági kvalifikációt szerzett az ELTE Coed Team az Elite Cheerleading Championship-en Németországban.

Május 19-21. között az ELTE-BEAC Cheerleading Szakosztály 53 fős delegációval utazott Németországba, hogy Európa legjobbjaival küzdjön meg a dobogó legfelső fokáért és a világbajnoki kvalifikációért a Varsity Europe által rendezett Elite Cheerleading Championship-en, Európa legnagyobb létszámú cheerleading-versenyén. A megmérettetésnek a Bottropban található Movie Park adott otthont.

A szakosztály két 24 fős csapattal vett részt az erőpróbán. Az ELTE All Girl Team International Open Non Tumbling Level 6 kategóriában kiegyensúlyozott gyakorlatot mutatott be, azonban a vele egy mezőnyben induló német csapatokat nem tudta megelőzni, így a döntőről lemaradva 4. helyen zárta a versenyt.

Az ELTE Coed Teamnek International Open Level 6 kategóriában osztrák és belga csapatokkal kellett megküzdenie. A csapat hibátlan gyakorlattal első helyen kvalifikált a döntőbe, ahol bár apró hibákat vétettek, de gyakorlatuk így is elég erősnek bizonyult ahhoz, hogy a dobogó legfelső fokára állhassanak fel. A bíráktól kapott pontszámmal az aranyérem mellé kvalifikációt is kivívtak a 2025-ös IASF világbajnokságra, amelyet a cheerleading őshazájában, Amerikában rendeznek majd meg.

Forrás: BEAC