IX. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

IX. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája
03/01 - 03/03

2018. március 01. - 2018. március 03.

BEAC (1117 Budapest, Bogdánfy út 10.)

03/01 - 03/03

2018. március 01. - 2018. március 03.

BEAC (1117 Budapest, Bogdánfy út 10.)


Az ELTE sportegyesülete, a fennállásának 120. évét ünneplő BEAC „Egyetemi sport határok nélkül” mottóval rendezi meg 2018. március 1–3. között a IX. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK), melynek célja a határokon átívelő nemzeti közösség erősítése a fiatal értelmiségiek körében.

A KEK – amelynek hagyományosan március első hétvégéjén az ELTE Bogdánfy úti sporttelepe ad otthont – lehetőséget teremt arra, hogy a hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással. A kupa idén a futsal- és a kosárlabdatorna mellett már röplabdabajnoksággal is kiegészül, és ahogyan minden évben, úgy idén is kapcsolódik hozzá játékonysági program: ezúttal a kárpátaljai Beregrákosi Általános Iskola mellett a fogyatékossággal élő tanulókat oktató Dr. Török Béla Általános Iskola és Speciális Szakiskola javára gyűjtenek sportszereket a rendezvény ideje alatt.

A nevezés folyamatos, amíg szabad helyek vannak az egyes sportágakban. A szervezők a felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és vajdasági csapatok mellett a vidéki és budapesti intézmények sportolóit, csapatait is várják.

A rendezvény fővédnöke  Kövér László, az Országgyűlés elnöke, védnökei Pánczél Károly, a Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője, Borhy László, az ELTE rektora,  Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja, és Hamar Imre, a BEAC elnöke. A KEK szakmai védnöke és támogatója az MLSZ – Budapesti Igazgatósága és Szendrei József, a Joma Magyarország ügyvezetője. A 2018-as KEK kiemelt támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alapkezelő, valamint a Rákóczi Szövetség.

Bővebb információ