Játszva tanulni

2017.12.13.
Játszva tanulni
Általános iskolások és egyetemi hallgatók informatika-oktatásához is segítséget nyújt a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság eszköztámogatása, melyet decemberben kapott az ELTE Savaria Egyetemi Központja.  

Nem először támogatta a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság az Eötvös Loránd Tudományegyetemet. Az ELTE Savaria Egyetemi Központban a robotépítő szaktanterem létrehozásához 2016-ban egy LEGO Mindstorms készletettel járultak hozzá. Idén az ELTE Informatikai Karát segítették annak a konstrukciós szaktanteremnek a kialakításában, ahol az általános iskolásoktól az egyetemi hallgatókig mindenki az életkori sajátosságainak megfelelően tervezhet. A társaság 2017 decemberében újabb, csaknem félmillió forint értékű készletet juttatott el a szombathelyi campusra. 

Az eszközöket nemcsak a Technika, életvitel és gyakorlat szakos hallgatók képzése során tudják majd hasznosítani, hanem az EFOP 3.4.4 pályázatban megjelölt, szombathelyi általános iskolás szakköri foglalkozásokon is. A szaktanterem kialakításával a későbbiekben a tanulók és hallgatók játszva sajátíthatják el a tervezéshez, építéshez és programozáshoz szükséges ismereteket.