Jogászaink a Béke Palotában

2018.05.29.
Jogászaink a Béke Palotában
Az Állam- és Jogtudományi Kar csapata tovább öregbítette az ELTE jó hírét a hágai Nemzetközi Bíróság épületében és a Leideni Egyetem hágai campusán megrendezett Telders nemzetközi jogi perbeszédversenyen.

A Telders nemzetközi jogi jgesetmegoldó verseny a patinás európai versenyek közé tartozik, az elsőt négy egyetem részvételével tartották meg 1977-ben. A verseny azóta a kontinens legnagyobb presztizsű megmérettetésévé vált, évente több mint negyven egyetem vesz részt a nemzeti fordulókon, a győztesek pedig a Leideni Egyetem hágai campusán és a Béke Palotában mérik össze tudásukat. A Telders szervezői keresik a jövő kiváló szakjogászait is, de a csapatmunkára és az európai integrációban való részvételre is nagy súlyt fektetnek.

A Leideni Egyetem egykori professzoráról elnevezett, a nemzetközi jog aktuális kihívásaira fókuszáló verseny európai fordulóját idén május 24–26. között bonyolították le. A magyar nemzeti válogatón az ÁJK csapata bizonyult a legjobbnak, így ők képviselhették Magyarországot Hágában. A Kajtár Gábor adjunktus és Csaba Orsolya PhD-hallgató által felkészített csapat – Bazsó GáborBorbély Kitti, Szép Vanessa és Teleki Lóránt – a Béke Palotában újabb elismerést szerzett az idei világ- és európai versenyeken rendkívül jó eredményt felmutató ELTE-nek: alperesi oldalon 5., felperesi oldalon 7. lett,

Bazsó Gábor pedig megkapta a második legjobb versenyzőnek járó díjat.

A csapatot az Igazságügyi Minisztérium, az ELTE Tehetséggondozási Tanácsa és az ELTE HÖK támogatta.