Jogászhallgatókat díjazott a Média- és Hírközlési Hatóság

2019.03.26.
Jogászhallgatókat díjazott a Média- és Hírközlési Hatóság
Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar hallgatói és konzulensei négy díjat nyertek el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság pályázatán.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatudományi Intézete negyedik alkalommal írt ki pályázatot a kétévente megrendezett OTDK állam- és jogtudományi szekciójához kötődő, média- és hírközlési kérdéseket feldolgozó tudományos munkákra. A március 21-i ünnepélyes díjátadón Karas Monika, az NMHH elnöke és Nyakas Levente, az NMHH Médiatudományi Intézet vezetője hangsúlyozták, hogy a pályaművek égetően aktuális kérdéseket vizsgáltak: a legnépszerűbb témák egyre inkább az internethez kötődnek. A díjazottak hét egyetemről adták be dolgozataikat.

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karáról a következő pályázók és konzulenseik részesültek elismerésben:

 • Bukor LizaAz online gyűlöletbeszéd a közösségi média világában
  Konzulens: Pozsár-Szentmiklósy Zoltán
 • Lévay MelittaA versenyjog és az elektronikus hírközlési jog kapcsolódási pontjai – különös tekintettel az árprés jellegű ügyekre
  Konzulensek: Balogh Virág, Fazekas János
 • Tatár AttilaA tárhelyszolgáltatók körében felmerülő felelősségi kérdésekről
  Konzulens: Gosztonyi Gergely
 • Váradi ZsanettDemokrácia 2.0? A Big Data alapú adatkezelés demokratikus hatalomgyakorlást érintő kihívásai
  Konzulensek: Somody BernadetteSzékely Iván

Az intézet célja a motiváció mellett az is, hogy a díjazott hallgatók kutatási eredményeit szélesebb körben is megismertesse, ezért a verseny után felajánlja a nyertes pályaművek publikációját az MTMI weboldalán – ezek néhány napon belül olvashatók a http://nmhh.hu/mtmi/kiadvany-tanulmanylinken.

Forrás: NMHH