Jóllét és élhető környezet

2017.11.23.
Jóllét és élhető környezet
Az egészségügy és a környezetvédelem aktuális kérdéseivel foglalkoztak a téma neves szakértői a Pécsi Tudományegyetemen, ahol az ELTE fiatal doktorandusza, Havril Tímea is előadott a nemzetközi konferencián.

A Magyar Tudományos Akadémia és a Pécsi Tudományegyetem 2017. november 16–18. között közösen rendezett Emberi jóllét és élhető környezet: egészség, víz, klíma címmel a tudomány és az oktatás 21. századi felelősségéről nemzetközi konferenciát az első magyarországi egyetem alapításának 650. évfordulója alkalmából.

A konferencia az MTA két kiemelt tudományos programját, az egészségügy helyzetét és korunk egyik legfontosabb össztársadalmi feladatát, a környezetvédelmet kívánta nemzetközi szinten megvitatni, különös figyelemmel a Kárpát-medencei együttműködés lehetőségeire. 

A szervezők az esemény zárónapján különálló fórumra hívták meg az ország különböző egyetemeinek egy-egy doktoranduszát. Az ELTE-ről Havril Tímea doktorjelölt vett részt az eseményen, a Tóth József és Erzsébet Hidrogeológia Professzúra, valamint az Általános és Alkalmazott Földtani Tanszék képviseletében. A fiatal kutató Impacts of Predicted Climate Change on Groundwater Flow Systems – Can Wetlands of the Tihany Peninsula Disappear due to Recharge Reduction? című előadásában az évszázad végére prognosztizált klímaváltozás felszínalatti vízáramlási rendszerekre gyakorolt potenciális hatását elemezte.

Fotó: PTE