Joseph Cours-ösztöndíj

2019.07.05.
Joseph Cours-ösztöndíj
A Tudományos Tanács pályázatot hirdet a biokémia, genetika, molekuláris biológia, immunológia és biotechnológia területén kutató, a komplex vizsgát már letett doktoranduszoknak és predoktoroknak. Az ösztöndíjra 2019. szeptember 8-ig várják a pályaműveket.

Joseph Cours amerikai professzor 2016 őszi látogatását követően 2018-ban második alkalommal jutatott adományt egyetemünk részére, immár célzottan a Joseph Cours-ösztöndíj további finanszírozására. Mint az egyetem kutatási-fejlesztési-innovációs stratégiájának kialakításáért és megvalósításáért felelős testület, a Tudományos Tanács a tudományos tevékenység ösztönzése, a fiatal kutatók támogatása és kiemelkedő tudományos teljesítmény díjazása érdekében, Joseph Cours professzor iránymutatása alapján az adományból a biokémia és genetika területén harmadik alkalommal hirdet pályázatot a Joseph Cours-ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíj keretében egy ösztöndíjas havi 50.000 Ft-os, 11 hónapra szóló támogatást nyerhet el.

Az ösztöndíjat megpályázhatják az új rendszerben lévő, a komplex vizsgát már letett doktorandusz hallgatók, valamint doktorjelöltek, akik disszertációjukat a 2019/2020-as tanévben tervezik elkészíteni.

A pályázat részeként benyújtandó dokumentumok:

  • az elismerésre érdemes tudományos tevékenység összefoglalása 2-3 oldalas terjedelemben, a megfelelő publikációk hivatkozásával
  • a pályázó szakmai önéletrajza
  • MTMT-ből generált publikációs és idézettségi jegyzék.

A pályázó – pályázatához csatolt nyilatkozatával – hozzájárul ahhoz, hogy nyilvánosságra hozható az a tény, hogy ösztöndíjban részesül, továbbá annak célja és összege, továbbá a pályázó hozzájárul ahhoz is, hogy a Tudományos Tanács és az ad hoc bizottság tagjai betekinthetnek pályázatába, beleértve személyes adatait tartalmazó önéletrajzába.

A pályázat beadási határideje: 2019. szeptember 8.  

A pályázat benyújtási módja: elektronikusan a tudomanypolitika@rk.elte.hu e-mail címen keresztül.

A beérkező pályázatokat a tudományterületen illetékes ad hoc bizottság bírálja el 2019. szeptember 15-ig. A díjat az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora nyújtja át az ösztöndíjasnak 2019 őszén, egy Szenátusi ülés keretében.

Pályázati kiírás