Joseph Cours-ösztöndíj

2021.04.29.
Joseph Cours-ösztöndíj
Az ELTE Tudományos Tanácsa idén is pályázatot hirdet a biokémia és a genetika területén kutató harmadéves doktoranduszoknak és predoktoroknak. Jelentkezés: 2021. szeptember 30-ig.

Joseph Cours amerikai professzor 2016 őszén 4000 dolláros adományt juttatott el az ELTE-re. A Tudományos Tanács – mint az Egyetem kutatási-fejlesztési-innovációs stratégiájának kialakításáért és megvalósításáért felelős testülete – a tudományos tevékenység ösztönzése, a fiatal kutatók támogatása és kiemelkedő tudományos teljesítmények elismerése érdekében, az adományozó iránymutatása alapján az adományból  a biokémia, genetika, molekuláris biológia, immunológia és biotechnológia területén pályázatot hirdet.

A Joseph Cours-ösztöndíj részeként két pályázó havi 50 ezer forintos, 11 hónapra szóló támogatást nyerhet el. A felhívásra az új rendszerben lévő, a komplex vizsgát már letett doktorandusz hallgatók jelentkezhetnek, valamint azok a doktorjelöltek, akik disszertációjukat a 2021/2022-as tanévben tervezik elkészíteni.

A pályázóknak a szakmai önéletrajz mellett be kell nyújtaniuk az elismerésre érdemes tudományos tevékenység összefoglalását 2–3 oldalas terjedelemben, a megfelelő publikációk hivatkozásával.

A pályaműveket a Tudománypolitikai Iroda várja 2021. szeptember 30-ig. A díjakat az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora adja át 2021 őszén, amennyiben azt a mindenkor hatályos kormányzati és egyetemi egészségügyi rendelkezések lehetővé teszik.

Részletes kiírás